Armand, înfrângere de etapă în războiul cu "mafia gunoaielor". Prefectul nu va declara stare de alertă în Sectorul 1

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Facebook)

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, joi, că nu îşi dă acordul pentru instituirea stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei, după solicitarea făcută de edilul sectorului, Clotilde Armand, informează Mediafax.

“Am primit documentaţii parţial de la DSP, Autoritatea pentru Mediu şi Garda de Mediu în dimineaţa aceasta (joi - n.r.). Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că ar exista un pericol iminent, drept pentru care nu este întrunită a doua condiţie prevăzută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă.

În acest moment autorităţile responsabile nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă încât să se poată institui măsuri de urgenţă sau excepţionale care să ducă la înlăturarea situaţiei”, a precizat Stoica.

De asemenea, prefectul Capitalei a recunoscut că există unele “disfuncţionalităţi” în ceea ce priveşte funcţionarea serviciului de salubrizare, pentru care a promis că va încerca să găsească soluţii.

“Voi continua să caut soluţii cu Primăria Sectorului 1 şi prestator în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic şi să nu ajungă să fie un pericol. Voi continua să cer autorităţilor să monitorizeze situaţia şi în cazul în care vor descoperi că există o ameninţare să intervenim rapid”, a explicat Alin Stoica.

Totodată, prefectul a transmis că punctul de blocaj rămâne acelaşi, respectiv relaţia dintre Romprest şi unul dintre sortatori, Romwaste, generată de o creanţă neachitată către sortator.

Anunţul lui Stoica vine în contextul în care primarul Clotilde Armand a cerut Prefecturii Bucureşti declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situaţiei sanitare.

“Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1, cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris Armand, pe pagina sa de Facebook, la sfârşitul săptămânii trecute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne