Apel catre presa internationala aflata in Beijing: opriti persecutia exercitata de regimul din China

Politistii in civil persecuta in Piata Tiananmen un practicant Falun Gong care este trantit la pamant si amenintat cu un cutit la gat.
Politistii in civil persecuta in Piata Tiananmen un practicant Falun Gong care este trantit la pamant si amenintat cu un cutit la gat. (Epoch Times)

Apel al Coalitiei pentru Investigarea Persecutiei impotriva Falun Gong

Numaratoarea inversa pana la inceperea Jocurilor Olimpice de la Beijing

- opriti persecutia exercitata de regimul din China

(Bruxelles) Dupa cum a afirmat organizatia Amnesty International in raportul sau publicat cu zece zile inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, autoritatile chineze si-au incalcat promisiunea de a imbunatati situatia drepturilor omului in aceasta tara si au tradat valorile esentiale ale Jocurilor Olimpice.

Conform statisticilor alcatuite pe baza marturiilor adeptilor Falun Gong din China si familiilor lor, au avut loc cel putin 8.037 arestari ale adeptilor Falun Gong pe teritoriul a 29 de provincii, orase importante si regiuni autonome incepand din decembrie 2007. Doar in Beijing au fost cel putin 208 arestari in toate cele 18 districte si sectoare municipale. Desi adeptii Falun Gong nu constituie nici un fel de amenintare pentru Jocuri, Olimpiada este folosita ca pretext pentru a-i pune dupa gratii pentru ani buni. Conform organizatiilor de drepturile omului si rapoartelor de presa recente, web-siturile legate de Falun Gong precum si de Tibet sunt in continuare blocate in centrul de presa al J.O. de la Beijing, de prisos de mentionat ca si pretutindeni in China.

Aparatorii chinezi ai drepturilor omului, precum avocatul crestin Dl. Gao Zhisheng, au fost tintele luate in colimator pentru “securizarea” Jocurilor Olimpice in opinia regimului.

CIPFG (Coalitia pentru Investigarea Persecutiei impotriva Falun Gong) condamna toate aceste incalcari comise de regim, face apel catre comunitatea internationala pentru a constrange regimul chinez sa elibereze toti adeptii Falun Gong si sa inceteze sa foloseasca Jocurile Olimpice ca pretext pentru continuarea reprimarii propriilor cetateni in China.

Cu cateva zile in urma, CIPFG a dat publicitatii Ghidul catre lagarele de munca pentru reporterii Olimpiadei. Aceasta brosura furnizeaza presei indicii de deplasare catre lagare de munca notorii (unele aflandu-se la numai cativa kilometri departare de stadioanele olimpice), www.humanrightstorch.org/news/guide-to-olympic-village-labor-camps/ face un apel catre presa straina aflata in China, in special la Beijing, de a investiga abuzurile severe asupra prizonierilor de constiinta Falun Gong de acolo, detinutI care sunt ascunsi in spatele spectacolului Olimpic. In mod deosebit presa ar trebui sa incerce sa afle unde este avocatul de drepturile omului Gao Zhisheng, si pictorita chineza Xu Na.

Conform surselor, Gao Zhisheng a fost grav torturat dupa septembrie 2007 din cauza faptului ca a aparat Drepturile Omului in China precum si a comentariilor sale asupra Jocurilor Olimpice sangeroase de la Beijing. Dupa declaratiile D-nei Marianne Lefebvre de la Centre d’Animation Globale du Luxembourg (Belgia), sora ei chineza, pictorita Xu Na, se afla in inchisoare la Beijing din ianuarie 2008, cand a fost arestata impreuna cu sotul sau Yu Zhou, care a fost asasinat la zece zile dupa arest, din cauza pregatirilor duse de regimul comunist pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

Conferinte de presa, facand parte dintr-o serie de evenimente pe plan international, sunt programate in 12 tari si regiuni in aceeasi zi pe aceeasi tema, cum ar fi Hong Kong, Taiwan, Koreea, Japonia, Australia si Franta, etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii