Antonescu, sportivilor: Ceea ce faceţi pentru această ţară este maxim; nimeni nu poate mai mult

Preşedintele interimar Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta la ceremonia de la Palatul Cotroceni.
Epoch Times România
14.08.2012

Preşedintele interimar Crin Antonescu i-a decorat luni seară pe sportivii români premiaţi la Jocurile Olimpice, spunându-le că nimeni nu poate face mai mult pentru România decât au făcut ei şi exprimându-şi speranţa ca în anii următori să existe o strategie la nivel guvernamental în domeniul sportului.

"Este, de fiecare dată după marile competiţii, o bucurie unică, aceea de a ne întâlni şi de a celebra succesele româneşti din sport. Celor care ne-au adus de la această Olimpiadă bucuria victoriei, bucuria podiumului, le mulţumesc încă o dată, cred, în unele tuturor cetăţenilor României şi, în orice caz, în numele tuturor iubitorilor de sport. Ceea ce dvs faceţi, sportivii şi toţi cei din spatele dvs care vă ajută să ajungeţi până acolo, pentru această ţară este maxim. Nimeni nu poate face mai mult, pentru că nu foarte des avem ocazia ca România să fie în frunte, iar la cea mai importantă competiţie sportivă din câte există, la Jocurile Olimpice, prezenţa unui român în fruntea ierarhiei este o bucurie şi o mândrie care se poate compara cu puţine lucruri", a declarat Antonescu, la ceremonia de decorare a sportivilor premiaţi la Olimpiada de la Londra.

El a precizat că îi felicită atât pe sportivi, cât şi pe conducătorii federaţiilor sportive şi şi-a exprimat speranţa că va există în viitor o strategie în domeniul sportului, care să valorifice atuurile româneşti.

"Sper din tot sufletul că ceea ce înseamnă resursă pentru sportul românesc vom avea în viitor. Cred că, în condiţiile în care avem un prim-ministru tânăr respectuos şi pasionat faţă de sport, în care avem un preşedinte al Comitetului Olimpic de aleasă talie şi de un foarte mare prestigiu, în condiţiile în care avem antrenori excepţionali, recunoscuţi pe întregul mapamond şi în care avem, aşa cum se dovedeşte de la competiţie la competiţie, un mare rezervor de talente, nu rămâne decât ca în anii următori, cât mai repede, să avem în fine o strategie, o strategie concretă, temeinică, răbdătoare, o strategie la nivel guvernamental, o strategie la nivel instituţional, pentru ca aceste atuuri româneşti în sport să fie valorificate", a mai afirmat Antonescu.

El le-a mai spus sportivilor că îi invidiază pentru zilele petrecute la Londra şi că le este recunoscător, în numele întregii ţări, pentru ceea ce au făcut la Olimpiadă.

Preşedintele interimar le-a mulţumit premierului Victor Ponta şi vicepremierului Florin Georgescu, prezenţi şi ei la ceremonia de la Palatul Cotroceni, pentru faptul că nu le oferă sportivilor "numai flori".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor