Antonescu: Nu e cazul unui scandal în PNL legat de Tăriceanu. Nu mă simt ameninţat

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu a fost niciun scandal în partid în urma afirmaţiilor lui Călin Popescu Tăriceanu şi că nu se simte ameninţat de fostul lider al PNL.

Antonescu a apreciat că fostul lider PNL Călin Popescu Tăriceanu este manipulat pe tema poziţiei USL faţă de UE. Actualul lider al liberalilor a precizat că este greu să primeşti sfaturi de la cineva care a anunţat, ca premier, fără consultări, că România nu-şi va respecta unele angajamente.

"Reia teza cât se poate de neadevărată, cât se poate de parşivă, cum că cineva în România – că mă viza pe mine, că-l viza pe Ponta, nu ştiu pe cine viza în orice caz din Guvernul USL - ar fi făcut declaraţii împotriva UE, împotriva occidentului, împotriva unor valori şi orientări ale politicii externe româneşti. Asta e una dintre cele mai mari minciuni pe care mincinoşi profesionişti de la Băsescu la Videanu le-a spus în ultimi ani de zile, şi anume că USL, că eu, că Victor Ponta, am fi anti-occidentali", a declarat Antonescu.

Antonescu a mai afirmat că îi este greu să primească sfaturi de la Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce priveşte politica externă.

"Este greu să primeşti sfaturi în materie de atitudine diplomatică şi de politică externă de la cineva care, în calitate de prim-ministru într-o dimineaţă, a anunţat că se retrage dintr-un angajament în politico militar al României din Irak, fără a-şi preveni sau informa măcar aliaţii", a mai declarat liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne