"Animalul politic” de la Apele Române, trimis în judecată de DNA

Petru Avram
Petru Avram (Captura video)

Petru Avram, fost director al Administraţiei Bazinale de Apă „Prut-Bârlad”, personaj făcut celebru de Recorder printr-o investigaţie incendiară care arată cam cum se fac angajările la stat, a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Avram, cel care se pretindea un "animal politic" pe care-l aşteaptă un viitor măreţ - cel puţin de ministru - este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi influenţarea declaraţiilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:

În perioada mai-iunie 2020, Petru Avram, în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Apă „Prut-Bârlad” ar fi dispus în mod nelegal ca utilaje şi muncitori din subordine să efectueze gratis lucrări pentru deznisiparea a cinci puţuri situate pe terenul ce aparţinea unei societăţi comerciale.

Prin aceste demersuri, patrimoniul instituţiei publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului şi a cheltuielilor cu forţa de muncă.

În contextul apariţiei în spaţiul public a unei anchete jurnalistice ce viza aspectele menţionate mai sus, în datele de 10 şi 17 februarie 2020, inculpatul Avram Petru ar fi încercat să-i determine prin constrângere morală pe aceeaşi subordonaţi să declare că lucrările respective ar fi fost făcute în afara orelor de program.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii faţă de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iaşi, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne