Anecdotă de la Bruxelles. "Dom'le, e o coincidenţă de nume? Că am auzit că la Bucureşti va fi premier cineva numit Dăncilă?"

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Lăsând la o parte propaganda care funcţionează pe plan intern, la Bruxelles, lumea râde de personaje precum prim-ministrul Viorica Dăncilă, a afirmat, în cadrul unei emisiunii Rezistenţa TV, europarlamentarul Cristian Preda.

"Când Dăncilă a fost numită prim-ministru, a venit un coleg de al meu din Parlamentul European, care e membru în Comisia de agricultură, acolo unde doamna Dăncilă a fost din 2009, şi mă întreabă: Dom'le, e o coincidenţă de nume? Că am auzit că la Bucureşti va fi prim-ministru cineva numit Dăncilă? Şi zic: Dom'le, nu e o coincidenţă, e doamna asta care a fost aici. Ce-mi spune acest coleg: E această Dăncilă care 9 ani de zile nu a fost în stare să zică nimic substanţial în Comisia de agricultură? Păi ce fel de ţară aveţi dacă ajunge o asemenea persoană prim-ministru?! Asta e reacţia oamenilor. Şi sunt oameni care sunt din grupul ei politic, nu sunt din grupul meu politic. Înţelegeţi? Deci colegii ei de familie politică. Ce s-a spus la Bucureşti?! La Bucureşti s-a spus că nimic nu se decidea la Bruxelles fără doamna Dăncilă, că este o piesă cheie, că în felul ăsta Guvernul României va fi mai bine reprezentat la Bruxelles", a declarat Cristian Preda.

Politicianul a remarcat, ironic, că a văzut cât de bine a fost reprezentat Guvernul României atunci când în plenul Parlamentului European s-a discutat despre chestiunea justiţiei în România.

"Doamna Dăncilă nu a venit acolo, l-a trimis pe domnul Tudorel Toader. Iarăşi inadecvare instituţională, pentru că în plenul PE nu poate să vorbească atunci când se face o discuţie despre ţară un ministru. Vorbeşte doar prim-ministrul, sau, după caz, preşedintele. Doamna Dăncilă nu a venit. L-a trimis pe unul care nu avea dreptul şi aici iarăşi, din perspectiva chiar a Guvernului, ei au pierdut puncte. Cine a făcut pe urmă scandal acasă?! Păi tot ei. Ca şi cum ar fi fost vinovaţi Preda, Macovei şi alţii că Guvernul nu-şi face treaba", a afirmat Cristian Preda.

În opinia europarlamentarului, avem de-a face cu "o lume răsturnată cu fundul în sus", "asta e nenorocirea".

"Nu sunt respectate textele tratatelor, nu e respectat mandatul pe care îl are fiecare, separaţia asta între rolul Guvernului în Consiliul UE şi rolul nostru de deputaţi în PE e ignorată şi mai mult se trăieşte totul din propagandă şi din înfrumuseţare stupidă care e de consum intern că se râde de fapt de asemenea personaje la Bruxelles. E dramatic! Mie îmi pare rău pentru că mi-aş dori să fie oameni onorabili şi oameni consistenţi cu care să poţi dezbate, nu în faţa cărora să trebuiască să te aperi pentru că lansează doar bombe propagandistice, ştiţi?!", a conchis Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne