Andi Cristea: R. Moldova este un lider în implementarea Acordului de Asociere cu UE

Natalia Gherman şi Andi Cristea, 8 aprilie 2015
Natalia Gherman şi Andi Cristea, 8 aprilie 2015 (MAEIE)
Maria Maevschi
09.04.2015

Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a Republicii Moldova, s-a întâlnit, miercuri, 8 aprilie cu Andi Cristea, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-RM. Potrivit celor relatate de către Natalia Gherman, prioritatea numărul unu a actualului Guvern este implementarea eficientă a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au ţinut să discute despre activităţile cele mai importante care urmează să fie puse în aplicare în contextul armonizării legislaţiei naţionale la cea a Uniunii Europene, în prezent în concordanţă cu legile europene prevăzute în Acordul de Asociere RM-UE fiind deja peste 10 % din legislaţia R. Moldova.

Ministrul Natalia Gherman nu a ezitat să-i facă cunoscuţi pe cei prezenţi la întrevedere cu rezultatele obţinute în primele luni de la implementarea Acordului de Asociere, inclusiv a Zonei de Comerţ Liber, reiterând faptul că prioritatea actualului Guvern este implementarea eficientă a Acordului.

Având în vedere că în acest an, în perioada 21-22 mai, urmează Summitul de la Riga, la care va participa şi RM, şefa diplomaţiei de la Chişinău a menţionat importanţa consolidării relaţiilor cu statele Parteneriatului Estic, în special printr-o abordare în baza principiului de diferenţiere şi a celui de mai mult pentru mai mult (more for more).

Europarlamentarul Andi Cristea a ţinut să menţioneze faptul că R. Moldova este lider în implementarea Acordului de Asociere şi a îndemnat autorităţile de la Chişinău să continue transformările democratice, lucru care va contribui tot mai mult la apropierea Moldovei de Uniunea Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor