Anca Boagiu a depus plângere penală împotriva lui Dan Şova pentru "ascunderea" contractului Bechtel

Anca Boagiu, PDL
Anca Boagiu, PDL (Epoch Times România)

Anca Boagiu a depus plângere penală la Parchetul General, pe 7 august, împotriva lui Dan Şova, pentru acţiunea suspectă a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat în anul 2003 de Guvernul Adrian Năstase.

Senatorul PDL a precizat: "Îl acuz public pe Dan Şova de faptul că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodată de un Guvern al României. Intenţia lui Dan Şova este evidentă: vrea să-l apere pe fostul său şef de partid. Altfel, îmi pun întrebarea: cui, din PSD, îi este frică de contractul parafat de un alt Guvern PSD? "

Boagiu consideră că pentru a-l ajuta pe Dan Şova şi pe miniştrii USL să-şi depăşească stadiul apeleză la instituţiile acreditate ale statului să le dea o mână de ajutor în desecretizarea completă a contractului Bechtel.

Anca Boagiu mai susţine că deoarece înţelegerile contractuale dintre părţi, respectiv dintre Guvern şi Bechtel Internaţional Inc. au încetat, "Îi amintesc lui Dan Şova că are OBLIGATIA să facă public TOT contractul, inclusiv contractele şi comisioanele firmelor de avocaţi implicate în această afacere, în frunte cu firma sa şi a mamei sale".

Fostul ministru al Transporturilor susţine că "Guvernarea USL este caracterizată de ruinarea economiei naţionale, de minciună, manipulare şi de o politică agresivă de lipsa de transparenţă."

Dan Şova, ministrul pentru proiecte de infrastructură, a precizat că în cazul în care Anca Boagiu a făcut plângere penală împotriva sa privind "ascunderea" contractului cu Bechtel, atunci Anca Boagiu se face vinovată de denunţ calomnios, acesta fiind un motiv pentru care i se va face o plângere penală.

În ce priveşte contractul cu Bechtel, Dan Şova susţine că documentul original de care este nevoie formal pentru procedura desecretizării, este "căutat" de Corpul de Control al primului ministru şi că cei care se fac vinovaţi de dispariţia contractului vor răspunde penal.