Analist politic: Arestarea lui Chirtoacă - schimbarea administraţiei Chişinăului în tihnă

La alegerile locale precedente PD nu a obţinut prea multe succese electorale, simţindu-se frustrat, astfel încât s-a decis schimbarea administraţiei Capitalei pe uşa din dos, întrucât Chişinăul ar fi principala perlă de pe coroana pe care şi-a pus-o pe cap Vlad Plahotniuc, a comentat Ţurcanu.
Vlad Ţurcanu, comentator politic
Vlad Ţurcanu, comentator politic (Captură Foto / unimedia.info)

Ziua referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primat general al capitalei, care ar urma sa aibă loc la 19 noiembrie se apropie, însă cu excepţia panourilor electorale ale socialiştilor şi a publicităţii electorale la posturile TV controlate de socialişti nu prea avem semne că acel eveniment important se apropie, consideră comentatorul politic, Vlad Ţurcanu.

„Lui Dorin Chirtoacă, justiţia nu i-a permis să se apere, acesta fiind lăsat în continuare în arest la domiciliu, iar colegii săi liberali sunt fie prea puţin organizaţi, fie poate timoraţi de împrejurările în care s-au pomenit după arestarea lui Dorin Chirtoacă, pentru că nu prea par foarte activi în a-i face campanie lui Dorin Chirtoacă fără acesta. În acest fel, cred, se întrevede subţirimea lotului liberalilor ale căror arme politice par mai curând boante incapabile să fie folosite în lupta cu socialiştii şi poate şi cu alţi neprieteni care îşi doresc debarcarea lui Dorin Chirtoacă de la primărie”, a declarat Vlad Ţurcanu în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chişinău.

Totodată, analistul a specificat că aceasta ar trebui să fie o lecţie şi pentru alte partide care aleg să funcţioneze pe verticală fără să cultive în pepiniera lor figuri care la un moment dat ar putea să înlocuiască anumiţi lideri. În context, Ţurcanu a ţinut să amintească despre cei din PLDM care după înlăturarea lui Vlad Filat din viaţa publică au trecut printr-un proces destul de bolnăvicios întrucât nu prea au avut resurse, inclusiv umane, pentru a rezista în faţa ameninţărilor la care au fost supuşi.

Astfel, prin arestarea lui Dorin Chirtoacă si numirea în calitate de primar interimar a fostului viceprimar Nistor Grozavu, comentatorul politic consideră că de fapt se pregăteşte o schimbare a administraţiei Chişinăului în condiţii de relativă tihnă care a şi început, cam pe uşa din dos, lucru care ar trebui să-i alarmeze pe liderii politici din opoziţie, dar şi pe chişinăuieni care ar trebui să fie interesaţi de viitorul oraşului lor.

„Ar trebui să înţelegem că un control politic asupra Chişinăului, unde după unele estimări locuiesc aproape o treime din locuitorii RM ar însemna foarte mult pentru orice partid. Chişinăul ar fi principala perlă de pe coroana pe care şi-a pus-o pe cap Vladimir Plahotniuc şi trebuie să admitem că PD este oarecum frustrat că în Chişinău nu a obţinut prea multe succese electorale. Şi în plus să nu uităm că în Chişinău se întâmplă mai mult de jumătate din activităţile economice pe care le avem în RM”, a conchis Vlad Ţurcanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe