Amnistia şi graţierea. Europarlamentar german cere măsuri contra PSD şi ALDE

Parlamentul European va relua dezbaterile privind România dacă Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, susţine europarlamentarul german Elmar Brok.
Florin Iordache, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu
Florin Iordache, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
21.12.2018

Eroparlamentarul german creştin - democrat Elmar Brok le cere socialiştilor europeni şi liberalilor europeni să ia măsuri împotriva PSD şi ALDE din România, după ce liderii acestor două partide româneşti s-au exprimat pentru o eventuală ordonanţă de urgenţă pentru amnistierea şi graţierea unor infractori, relatează HotNews.

Contactat de publicaţia citată, Brok, influent europarlamentar cu o experienţă de aproape 40 de ani, a reamintit că preşedintele Comisiei Europene este din partea Partidului Popular European (PPE) şi că a declanşat articolul 7 din Tratatul de Funcţionare a UE, care prevede sancţiuni pentru încălcări ale statului de drept, împotriva guvernului Ungariei, chiar dacă partidul de guvernământ de la Budapesta, Fidesz, este membru al PPE.

Brock, fost preşedinte al Comisiei de politică externă a Parlamentului European, a mai declarat că instituţia UE va relua dezbaterile asupra României, dacă Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

„A fost dezbaterea din Parlamentul European despre statul de drept din România. Cred că vom relua dezbaterea la începutul Preşedinţiei române a Consiliului. Cred că dezbaterea despre Preşedinţia română a Consiliului UE va fi dominată de o astfel de schimbare de lege în România, va fi umbrită de asta”, a mai precizat Brok, referitor la faptul că Viorica Dăncilă este aşteptată în ianuarie 2019 pentru a prezenta priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE în Parlamentul European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor