Ambulanţier din Vaslui, cercetat penal după ce a folosit o autospecială pentru a-şi aduce acasă fata infectată cu coronavirus

Ambulanta
Ambulanta (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, duminică, o vizită la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui, devenit ţinta unei anchete disciplinare după ce unul dintre ambulanţieri s-a deplasat pe litoral cu o autospecială pentru a-şi aduce acasă fiica depistată pozitiv cu Covid, relatează Agerpres.

“În urma apariţiei unor materiale de presă, ne-am autosesizat, fiind deschis un dosar de cercetare penală in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Fiica ambulanţierului a participat recent la o petrecere de majorat şi, din cauză că a început să prezinte simptome specifice Covidului, şi-a făcut un test. Totuşi, fata nu a aşteptat să primească rezultatul şi s-a dus în vacanţă pe litoral împreună cu alţi 29 de tineri care, aparent, au fost şi la respectivul majorat. Ulterior, a sosit rezultatul testului: pozitiv pentru coronavirus.

Tinerii care au intrat în contact cu fata şi au plecat împreună cu ea la mare au fost transportaţi în judeţ cu autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. O parte dintre ei au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus şi internaţi în spitalul dedicat COVID-19 din Bârlad, în timp ce alţii au fost izolaţi la domiciliu.