Ambasadorul Rusiei, la întâlnirea cu Ciocoi: Putem furniza Sputnik-V pentru vaccinarea cetăţenilor R. Moldova

(facebook.com)

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a discutat cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, în cadrul unei întrevederi care a avut loc marţi, despre situaţia curentă în ceea ce priveşte organizarea procesului de vaccinare a populaţiei şi posibilitatea furnizării vaccinului rusesc Sputnik-V, în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al executivului, premierul interimar a precizat că ţara va utiliza în procesul naţional de vaccinare un spectru larg de vaccinuri, fiind obligatorie omologarea acestora pentru Moldova şi că prioritatea va fi acordată vaccinurilor care au fost autorizate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi comunitatea internaţională.

Totodată, ambasadorul Rusiei s-a întâlnit marţi şi cu preşedintele PSRM, Igor Dodon discutând „diverse subiecte cu privire la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre ţările noastre prietene”, dar şi „posibilele modalităţi de accelerare a înregistrării vaccinului”.

Liderul PSRM scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook că a reiterat „interesul mai multor locuitori ai Republicii Moldova privind obţinerea vaccinului rusesc Sputnik-V împotriva coronavirusului”.

De menţionat că într-un mesaj pe canalul său de Telegram, Igor Dodon a întrebat-o pe Maia Sandu „unde sunt soluţiile magice anunţate anul trecut pentru lupta cu COVID?”, acuzând-o că nu îşi îndeplineşte promisiunile electorale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe