Ambasadorul R.Moldova la Bucureşti: ”Spaţiul informaţional din R.Moldova este dominat de mass-media rusească”

”Spaţiul informaţional din R.Moldova este dominat de mass-media rusească. Mass-media din România face foarte puţin pentru a contracara această propagandă rusească în R.Moldova”, a declarat Mihai Gribincea, luni, în cadrul unei conferinţe de presă ţinute la MAE.
Mihai Gribincea
Mihai Gribincea (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

”Chiar înainte de a veni la această conferinţă de presă, am văzut un duplex Chişinău-Moscova cu participarea domnului Igor Dodon care a vorbit multe aberaţii inclusiv despre relaţia dintre ţările noastre – o propagandă foarte sofisticată anti-UE, anti-NATO. De 20 şi ceva de ani se vorbeşte foarte mult despre construcţia unor poduri, însă acestea au rămas mai mult la nivelul de vorbe, şi nu de fapte. Sper ca acest Consiliu Consultativ Mass-Media România-R.Moldova de astăzi va fi unul dintre acele poduri care va întări legăturile dintre R.Moldova şi România”, a mai spus ambasadorul în cadrul conferinţei de inaugurare a Consiliului Consultativ Mass-Media România – Republica Moldova.

În opinia sa, Consiliul trebuie să vină cu propuneri concrete adresate autorităţilor din cele două state pentru a facilita intrarea mass-mediei româneşti în spaţiul dintre Prut şi Nistru.

Gribincea a subliniat că atât NATO, cât şi UE au programe de contracarare a propagandei ruseşti care ”este tot atât de periculoasă pentru securitatea naţională a ţării noastre precum trupele ruse din Transnistria”.