Ambasadorul algerian, convocat la MAE pentru a discuta despre cooperarea în cazul luării de ostatici

Epoch Times România
17.01.2013

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a declarat joi că ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat la Ministerul de Externe, pentru a discuta despre formele de cooperare „adecvate” în cazul cetăţenilor străini luaţi ostatici în Algeria.

„Urmare a informării primite de la Alger, ministrul afacerilor externe a decis constituirea, la nivelul MAE, a celulei de criză care se află în contact permanent cu autorităţile române competente. Ambasada României la Alger face parte dintr-un grup de monitorizare şi sprijin constituit la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la Alger”, a precizat Cazanciuc.

Secretarul general a anunţat că ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat la MAE „pentru a stabili cele mai adecvate forme de cooperare” în acest caz.

Robert Cazanciuc a făcut apel la tratarea subiectului cu „oarecare înţelegere” şi a subliniat că este important ca „informaţiile difuzate să parvină doar din surse oficiale”.

„Având în vedere specificul cazului, precum şi faptul că principala preocupare a autorităţilor române este siguranţa cetăţenilor, în acest moment nu putem furniza detalii suplimentare”, a mai spus secretarul general.

Potrivit Al-Jazeera, un român s-ar afla printre cei 41 de străini luaţi ostatici în Algeria de o grupare islamistă. MAE a confirmat informaţia, dar nu a precizat dacă este vorba de un singur român sau mai mulţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor