Ambasada Germaniei a lansat concursul pentru finanţarea microproiectelor în anul 2015

Steagul Germaniei
Steagul Germaniei (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Ambasada Republicii Federale Germania la Chişinău a lansat concursul pentru finanţarea microproiectelor în anul 2015. Acestea pot viza oferirea unei finanţări suplimentare pentru unele proiecte economice implementate autonom sau finanţarea proiectelor care promovează coabitarea socială.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Germaniei, beneficiari ai proiectului pot fi persoane private sau firme, iar suportul financiar constituie de regulă pînă la 13 mii de euro. Vor fi eligibile proiectele care vin să îmbunătăţească condiţiile de trai ale populaţiei, cele pentru implementarea cărora autorul nu are suficiente resurse financiare şi cele care conţin un factor economic, de exemplu vînzarea mărfurilor produse de solicitant, reducerea costurilor curente, promovarea formării profesionale.

Nu este posibilă susţinerea subvenţiilor pentru cheltuielile curente, cum ar fi achitarea salariilor sau acordare de credit. Termenul limită de depunere a dosarelor este 15 ianuarie 2015. În cazuri excepţionale vor fi luate în considerare şi cererile depuse mai tîrziu.

Ambasada Germaniei susţine implementarea microproiectelor începînd cu anul 2004. Acestea completează cooperarea germană pentru dezvoltare cu Republica Moldova în cadrul proiectelor majore bilaterale.