"Am venit să ne împotrivim furtului democraţiei. Sperăm să nu fim forţaţi să plecăm din ţară" - Protest pentru renumărarea voturilor în Piaţa Victoriei

Protest al tinerilor în Piaţa Victoriei pentru apărarea votului
Ana Ion
14.06.2024
Se încarcă player-ul...

În jur de 500 de persoane, în marea lor majoritate tineri, au ieşit vineri seara să protesteze în Piaţa Victoriei, pentru a cere renumărarea voturilor la secţiile unde există suspiciuni de fraudă sau probleme cu numărarea şi centralizarea voturilor.

Protestul, cel de-al doilea consecutiv de la închiderea urnelor, are loc în condiţiile în care circa 500.000 de voturi au fost anulate, iar USR, REPER şi alte partide mai mici acuză furtul de voturi. Cele mai multe acuzaţii legate de desfăşurarea procesului electoral vin dinspre REPER, partid care arată că la multe secţii unde cetăţenii spun că au votat pentru formaţiunea lor, în procesele verbale apar zero voturi pentru acest partid.

Tinerii prezenţi în Piaţa Victoriei şi-au exprimat dorinţa ca votul lor să fie respectat, nu furat. În discuţiile cu reporterul Epoch Times, unii dintre ei au punctat faptul că, în rândul tinerei generaţii, s-a "viralizat" conceptul că nu mai ai de ce să ieşi în stradă, că toţi fură, că toţi sunt la fel şi nu se mai poate face nimic. "Nu vrem ca votul nostru să fie dat în zadar, asta e cel mai grav, atunci când vrei să îţi exprimi opinia, votul, şi îţi e luat. Votul e mai sus decât orice, e baza democraţiei.

Ar trebui demisii după ce s-a întâmplat, nu se poate ca figura de conducere din fruntea AEP să dea din umeri şi să spună că nu ştie ce s-a întâmplat, că se fac greşeli. Demisia e minimum pe care ar trebui să îl facă", a declarat un tânăr pentru Epoch Times.

"Sper să nu îmi dispară spiritul de a simţi revolta şi să mă acomodez cu acalmia generală, cu ideea că asta e, nu putem face nimic", a completat prietena lui.

"Am venit să ne împotrivim furtului democraţiei, justiţie nu avem... Am votat şi la alegerile trecute, sperăm să nu fim forţaţi de circumstanţe să plecăm din ţară", a adăugat un alt tânăr.

"Este important să ne putem exercita dreptul la vot, căci e fundamentul democraţiei, şi dacă nici atât nu avem, e greu să sperăm la mai mult", a punctat o altă participantă la protest.

În Piaţa Victoriei au fost prezenţi în această seară şi politicieni care reclamă fraudarea alegerilor, precum primarul Radu Mihaiu, USR, Sector 2 şi Cătălin Teniţă, REPER, candidat la Primărie Sector 4.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor