Alte 6 firme din Bucureşti urmărite penal de DNA în dosarul în care Vanghelie este acuzat de corupţie

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea urmăririi penale faţă de alte şase societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti, în dosarul în care fostul primar Marian Vanghelie este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave privind fraudarea Economat Sector 5, a anunţat instituţia, vineri, într-un comunicat de presă.

“În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 60/VIII/3 din 13 ianuarie 2022nr. 62/VIII/3 din 14 ianuarie 2022 şi 96/VIII/3 din 19 ianuarie 2022, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea urmării penale faţă de şase persoane juridice – societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti suspecte de implicare în lanţurile comerciale de fraudare a SC Economat Sector 5, după cum urmează:

- S.C. Dap Team&Partners S.R.L,
- S.C. United Colors Team S.R.L,
- S.C. Miro Best Print S.R.L,
- S.C. Trade Internaţional Industry S.R.L,
- S.C. Grivin House S.R.L,
- S.C. Elsys Power S.R.L.

Fiecare dintre societăţile comerciale este suspectată de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, săvârşită în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial de către altul”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit instituţiei, reprezentanţilor legali ai firmelor – persoane juridice – având calitatea de suspect li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

“Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis DNA.

Miercuri, procurorii DNA au anunţat extinderea urmăririi penale faţă de cinci societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Bucureşti, suspecte de implicare în lanţurile comerciale de fraudare a SC Economat Sector 5.

Era vorba de următoarele firme: S.C. games&sports Distribution România S.R.L.; S.C. City Bistro Management S.R.L.; S.C. IDD Asset Management S.R.L.; S.C. Daarm Partners S.R.L. şi S.C. Fortis Pugna S.R.L.

Reamintim că fostul primar PSD al Sectorului 5 Marian Vanghelie şi mai mulţi funcţionari publici, directori din cadrul instituţiilor subordonate Primăriei Sectorului 5 şi consiliului local al acestui sector au fost reţinuţi pentru 24 de ore, într-un dosar de corupţie cu prejudiciu de peste 256 milioane lei, a anunţat, vineri, DNA.

Totuşi, Vanghelie nu va merge după gratii în arest preventiv ci se va întoarce la domiciliu. Tribunalul Bucureşti a respins, vineri noaptea, cererea DNA de arestare preventivă a fostului edil.

Judecătorii au decis o măsură mai blândă, respectiv plasarea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Alţi şase inculpaţi au primit mandate de arestare preventivă.