Alocarea unui milion de lei echipei de handbal feminin Oltchim, pe ordinea de zi a CGMB

(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
28.09.2012

Consilierii municipali ai Capitalei ar putea aproba, vineri, în şedinţă, acordarea unui milion de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia municipalităţii pe anul 2012, pentru susţinerea echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea la competiţiile internaţionale.

De asemenea, membrii CGMB vor mai lua în discuţie şi o serie de proiecte de hotărâre care vizează dezvoltarea infrastructurii Capitalei, precum declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică "Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu", în vederea continuării şi finalizării lucrărilor de interes public local, aprobarea exproprierii imobilelor în vederea continuării şi finalizării lucrării de utilitate publică "Dublarea Diametralei N-S pe tronsonul Buzeşti-Berzei-Vasile Pârvan, etapa 1 din tronsonul Buzeşti-Berzei-Vasile Pârvan-B.P.Hasdeu-Uranus-Calea Rahovei".

Pe ordinea de zi a şedinţei mai figurează şi majorarea bugetului propriu al municipiului Bucureşti pe anul 2012 cu sume alocate din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finanţarea achiziţionării de aparatură medicală de urgenţă şi modificări în structura veniturilor bugetului local pe secţiuni, dar şi prelungirea contractului de închiriere a sediului actual al PMB.

Consilierii mai discută vineri şi despre proiectul de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a unui teren situat în Calea Griviţei nr. 100-102, sector 1, în suprafaţă de 1.500 mp, teren aparţinând domeniului privat al Municipiului Bucureşti, necesar realizării unui imobil cu destinaţia de birouri, servicii, hotel, comerţ, locuinţe, servicii bancare, multiplex-cinema, aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii "Reconfigurare intersecţie Şos. Pantelimon - Bd. Chişinău şi pasaj rutier denivelat subteran", integrarea tarifară pentru sistemul de transport public din Municipiul Bucureşti.

Un alt proiect important al şedinţei este şi cel privind delegarea gestiunii serviciului public de salubritate pe raza sectorului 5 din Bucureşti, dar şi cel prin care se solicită Guvernului emiterea unui act normativ privind transmiterea către municipalitate a dreptului de administrare asupra spaţiilor tehnice neutilizate adiacente galeriilor de metrou.

Printre proiectele de hotărâre ale CGMB care se vor supune aprobării mai sunt cel referitor la Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de management, precum şi cel al evaluării managementului la instituţiile publice de cultură.

Totodată, pe agendă mai figurează şi proiectul care priveşte retragerea municipiului Bucureşti din cadrul Asociaţiei Eurocities, aprobarea bugetului Autorităţii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP) pe anul 2012 şi a listei de repartizare a locuinţelor achiziţionate sau construite din fonduri proprii ale Capitalei, propusă de către Comisia de evaluare a situaţiilor sociale deosebite în care se găsesc cetăţenii din Bucureşti, solicitanţi de locuinţe sociale.

Pe ordinea de zi a CGMB se mai află transmiterea în folosinţă gratuită a unor bunuri mobile către cetăţenii locatari sau proprietari ai imobilelor cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public, prin reprezentanţii legali ai asociaţiilor de locatari sau de proprietari, dar şi atribuirea denumirii "Piaţeta Regelui" spaţiului public situat la intersecţia Şos. Kiseleff cu Str. Arh. I. Mincu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor