Alina Gorghiu: Tăriceanu este un mincinos notoriu cu sau fără urmărirea penală

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost pus sub urmărire penală pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul care vizează retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a unei suprafeţe din pădurea Snagov. Reacţia foştilor săi colegi de la PNL nu s-a lăsat mult aşteptată.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cu sau fără urmărirea penală începută pentru mărturie mincinoasă, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este "un mincionos notoriu", a declarat marţi, pentru Mediafax, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Mă întreb, pentru cine ar mai fi o surpriză în ţara asta, dacă Călin Popescu Tăriceanu ar minţi şi nu ar fi de mirare pentru nimeni faptul că declaraţiile sale într-o speţă sau alta sunt neconforme cu adevărul mai ales după ce de câţiva ani de zile de când serveşte cauza PSD sută la sută nu face altceva decât să creeze un front anti-justiţie, să spele orice fel de penal al PSD-ului sau prieten al PSD-ului prin exercitarea calităţii sale de preşedinte al Senatului. (…)

În privinţa schimbării lui Tăriceanu, eu sper că va avea măcar acum bunul simţ să îşi dea demisia dacă lucrurile se vor adeveri, în sensul celor spuse de Parchetul de la Braşov. Din păcate, acesta ocupă încă funcţia de preşedinte al Senatului, deşi, nu se ridică la standardul pe care această funcţie îl impune şi evident că veţi vedea în continuare o campanie întreagă de victimizare a acestui om făcută de toţi acoliţii pe care i-a sprijinit până acum pe partea stângă", a declarat Alina Gorghiu.

Potrivit copreşedintelui PNL, cu sau fără urmărirea penală începută pentru mărturie mincinoasă, Călin Popescu Tăriceanu este fără îndoială "un mincinos notoriu".

"În momentul în care se lămureşte situaţia cu începutul urmăririi penale în cazul său avem, în sfera majorităţii parlamentare PSD-ALDE, un preşedinte al PSD, deputat, care este condamnat definitiv, avem un fost prim-ministru care vrea să vină preşedinte al Camerei Deputaţilor, la voinţa lui Dragnea, care este inculpat pentru fapte de corupţie şi un preşedinte al Senatului care constatăm, conform spuselor presei, că este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă.

Deci avem tot leadership-ul PSD-ALDE cangrenat, bolnav, atins de probleme pe care ar trebui să le rezolve oriunde altundeva în afara de scena publică", a mai precizat Alina Gorghiu.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a solicitat demisia lui Tăriceanu din fruntea Senatului "pentru că, până la urmă, lezează interesele ţării".

Procurorii DNA au început marţi urmărirea penală pe numele lui Tăriceanu pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul care vizează retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a unei suprafeţe din pădurea Snagov.