Alexandr Slusari, la protestul din PMAN: Tovarăşul Chicu să plece cât mai curând împreună cu Dodon - preşedintele expirat şi dezechilibrat

Maia Sandu a fost aleasă preşedinte cu votul unei majorităţi fără precedent. Atentatele grosolane ale majorităţii toxice a lui Dodon trebuie curmate în Parlament, la CCM şi în stradă, afirmă Andrei Năstase.
Protestul din PMAN în susţinerea Maiei Sandu, 6.12.2020
Protestul din PMAN în susţinerea Maiei Sandu, 6.12.2020 (facebook.com/PAS)

În cadrul protestului din PMAN desfăşurat duminică în susţinerea voinţei poporului exprimate la scrutinul prezidenţial, vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari a condamnat vehement politicile bugetar-fiscale ale guvernării care măresc TVA-ul pentru agricultori, elimină scutirile fiscale pentru soţi, majorează taxele pentru coletele din străinătate, plafonează taxele locale etc.

Acesta a menţionat că pentru a declanşa alegeri anticipate e nevoie de a demite Guvernul, astfel, la 10 decembrie după validarea mandatului Maiei Sandu de către Curtea Constituţională este necesar ca „tovarăşul Chicu” să-şi dea demisia iar cel târziu pe 11 decembrie „ar fi bine ca doamna Sandu să depună jurământul în Parlament şi să nu mai aşteptăm două săptămâni până Dodon va trăda ţara”.

„După decizia CCM, poporul paşnic să meargă la Guvern şi să obţină demisia Guvernului Chicu. Atunci calea spre anticipate este deschisă”, a adăugat deputatul Platformei DA, precizând că nu există niciun motiv politic sau juridic ca R. Moldova să mai trăiască 14 zile cu un „preşedinte expirat şi dezechilibrat cu numele Dodon”.

În opinia liderului Platformei DA, Andrei Năstase, atentatele grosolane ale majorităţii toxice a lui Dodon la Constituţie, la bazele democraţiei şi statului de drept, la limba şi identitatea ţării, la securitatea şi economia naţională, la relaţiile strategice ale R.Moldova cu România, UE şi SUA trebuie şi pot fi curmate în Parlament, la Curtea Constituţională şi în stradă.

„Nu mai e cum a fost pe timpul lui Plahotniuc. Cei ce azi se dau la ei, Dodon şi Şor, nu-s decât nişte şoricei. Avem un preşedinte ales cu votul unei majorităţi fără precedent în faţa căruia nu trebuie să crâcnească nimeni”, a ţinut să sublinieze Năstase într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe