Alexandr Slusari: Eliberarea lui Platon din închisoare discreditează Procuratura Generală

Procuratura Generală ar încearcă să facă din dosarul „furtului miliardului” o vitrină şi un paravan pentru neinvestigarea celorlalte dosare de rezonanţă, afirmă Slusari.
Alexandr Slusari, vicepreşedinte a Parlamentului R. Moldova
Alexandr Slusari, vicepreşedinte a Parlamentului R. Moldova (parlament.md)

Decizia privind eliberarea lui Veaceslav Platon din închisoare discreditează Procuratura Generală, afirmă deputatul Platformei DA Alexandr Slusari, menţionând că fiind preşedintele comisiei parlamentare de anchetă, într-adevar nu a văzut urmele lui Platon în evenimentele furtului miliardelor după ce dânsul a vândut acţiunile din BEM lui Şor sau lui Plahotniuc. Dar raportul comisiei denotă clar că Plahotniuc şi Platon au pornit procesul devalizării sistemului bancar.

Parlamentarul a mai amintit că Platon figurează şi în ancheta „spălătoriei ruseşti”, prin care au fost spălate aproape 22 de miliarde de dolari prin intermediul băncilor şi justiţiei moldovene. „De laundromat înţeleg că Procuratura Generală în genere a uitat.”

„Am impresia că Procuratura Generală încearcă să facă din dosarul 'furtului miliardului' o vitrină şi un paravan pentru neinvestigarea celorlalte dosare de rezonanţă şi acoperirea celorlalţi criminali, care în ultimii 10 ani au jefuit Moldova”, a ţinut să sublinieze Alexandr Slusari.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a declarat, în context, că guvernul Dodon l-a eliberat pe Veaceslav Platon din închisoare sub acoperirea pandemiei şi a crizei. „Justificări şi explicaţii vor fi multe. Am impresia că Igor Dodon a renunţat la ideea să fie reales în toamnă.”