Alertă în Slănic: Zeci de oameni evacuaţi după surparea unei porţiuni dintr-un drum din centrul oraşului

Porţiunea de drum surpată în Slănic
Porţiunea de drum surpată în Slănic (prahovainfo.ro)
Andrei Popescu
25.04.2024

O parte a unei străzi din oraşul prahovean Slănic s-a surpat joi dimineaţa, chiar în faţa sediului Poliţiei, din motive care, cel mai probabil, ţin de zăcământul de sare pe care se află întreaga localitate, relatează prahovainfo.ro.

Craterul format în centrul oraşului, la doar câteva zeci de metri de blocuri, are adâncimea de aproximativ 2 metri şi se întinde pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi.

Instituţia Prefectului Prahova a transmis că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a dispus măsura evacuării a 20 de persoane aflate în blocurile din proximitatea zonei afectate, iar ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei de urgenţă şi analiza comisiei de specialitate, vor fi dispuse şi alte măsuri necesare.

“Având în vedere situaţia de urgenţă produsă în localitatea Slănic din judeţul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafaţă de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la faţa locului a unei echipe formate din personal DSU şi IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri. Totodată, a fost dispusă şi măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiştii în domeniu. Misiunea este în dinamică. Vom reveni cu informaţii suplimentare în cel mai scurt timp posibil”, se arată într-un comunicat al DSU.

De asemenea, strada afectată a fost închisă circulaţiei, fiind necesară ocolirea acesteia.

“Deocamdată, în situaţia de faţă, nu puteam lua măsuri, pentru că nu avem de unde să ştim ce este dedesubt. Vom vedea ce vor spune specialiştii. Trebuie să ţinem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2000 de ani, iar noi ştim doar ce s-a întâmplat în ultimii 200 de ani. Încă nu putem şti dacă trebuie să strămutăm familii din zona afectată. În privinţa apei din Baia Baciului, a scăzut apa, în timp, şi monitorizăm fenomenul”, a declarat primarul Costea Daneluş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor