Alegeri cu scandal şi îmbrânceli la Timisoara pentru şefia PNL - VIDEO

Scandal la alegerile din Timisoara
Scandal la alegerile din Timisoara (Captura Video)

Alegerile pentru conducerea PNL Timişoara au fost marcate de scandal şi îmbrânceli. Atmosfera s-a încins la alegerile organizate din nou în judeţ, relatează Digi24.ro.

Cele două tabere rivale din rândul liberalilor timişoreni s-au luat la ceartă în momentul în care au aflat că regula de acces la conferinţă este ca participanţii să fie înregistraţi şi să primească o brăţară şi buletinul de vot şi că cei care nu sunt pe convocator nu vor fi lăsaţi să intre. Potrivit G4Media, liberalii prezenţi la eveniment aproape că s-au luat la bătaie, fiind necesară mobilizarea forţelor de ordine, care au separat grupurile cu garduri de protecţie. Liderul PNL, Ludovic Orban a transmis că îşi rezervă dreptul de a anula aceste alegeri.

Scandalul între susţinători a continuat în faţa mall-ului. Aceştia au mutat garduri de protecţie, iar după ce au reuşit să urce scările, s-au războit şi acolo. Circul a continuat şi pe hol, iar un alt schimb de replici tăioase a avut loc şi în faţa uşii unde este organizat evenimentul.

În cursa pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei au fost înscrişi 17 candidaţi, iar alegerile au mai fost organizate şi pe 3 iulie. Însă, deoarece alegerile nu au fost organizate corespunzător, au fost reluate sambătă.

Finalmente, alegerile au fost câştigate de Cosmin Tabără, care a obţinut cel mai mare număr de voturi (238 ), fiind declarat câştigător la Conferinţa de alegeri a organizaţiei.

În alegeri se înscrisese şi Raul Ambruş, susţinut de o parte dintre liberali. Vineri seară candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de Arbitraj a partidului.

Alegerile pentru conducerea PNL Timiş fuseseră programate pentru data de 10 iulie 2021, însă, după scandalul de la Conferinţa municipală de alegeri acestea, au fost amânate.

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, i-a transmis liderului liberal, Ludovic Orban, că acţiunile în forţă de la Conferinţa de alegeri a PNL Timişoara reprezintă o pată pe obrazul PNL şi i-a recomandat lui Orban să fie atent cu cine se asociază. Nica a dat asigurări şi că totul va reveni la normal. "Acţiunile de forţă instrumentate astăzi de gruparea bătăuşilor Orban - Ambruş - Chira în Timişoara reprezintă o pată pe obrazul PNL.

Îi recomand lui Ludovic Orban să fie mai atent cu cine se asociază pentru ca persoanele cu comportament interlop nu au ce căuta într-un partid liberal. Legat de statutul PNL, e bine că Ludovic Orban îl apară, dar şi mai bine ar fi să-l citească înainte să acţioneze", a scris Alin Nica pe pagina de Facebook.

Mai amintim că, la rândul său, Ambruş a afirmat că alegerile din 3 iulie au fost perfect statutare şi că decizia lui Nica de a le anula a fost nestatutară. Comisia judeţeană de arbitraj a decis însă în favoarea lui Nica, menţinându-i decizia de anulare şi dispunând ca alegerile la nivelul organizaţiei municipale să fie reluate.

Ulterior, Alin Nica a mers şi mai departe, suspendându-l pe Raul Ambruş din partid şi retrăgându-i acestuia posibilitatea de a mai candida. Ambruş a transmis că şi această măsură a fost abuzivă. El a scris pe contul său de Facebook că membrii comisiei judeţene de arbitraj sunt controlaţi de Nica şi că plângerile sale la comisia centrală de arbitraj nu au fost luate în seamă (sugerând că şi această comisie este controlată de susţinătorii lui Florin Cîţu).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne