"Afară cu PSD!!!" - Şeful Finanţelor le cere românilor să arunce partidul roşu la coşul de gunoi al istoriei

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

În contextul alegerilor parlamentare care se apropie, şeful Finanţelor, Florin Cîţu, a lansat a ploaie de acuzaţii, via Facebook, la adresa PSD-ului condus de Marcel Ciolacu, pe care l-a catalogat drept "partidul taxelor, inflaţiei galopante, al deficitelor bugetare falsificate şi al dobânzilor la cer" şi a pledat pentru "o Românie fără PSD".

"Afară cu PSD!!! PSD este partidul taxelor, inflaţiei galopante, al deficitelor bugetare falsificate şi al dobânzilor la cer. Date falsificate despre execuţia bugetară în guvernarea PSD. Singura ţară din UE în care deficitul bugetar a crescut deşi era o perioadă de creştere economică. Până şi Grecia avut surplus bugetar în aceea perioadă. Guvernele PSD cele mai iresponsabile şi cele mai corupte din UE. Comisia Europeană a descoperit că deficitul bugetar a fost falsificat în 2018. Am comunicat că voi pune la dispoziţie toate materialele care arată cum a fost falsificată execuţia bugetară în 2018 şi de cine. PSDiştii responsabili vor răspunde", a declarat Cîţu.

În continuare, liderul PNL a enumerat taxele impuse de guvernarea PSD:

- 500 modificări ale codului fiscal

- introducere supraaciză carburant

- TVA defalcat

- supraimpozitarea contractelor part-time

- naţionalizarea Pilonului II de pensii

- taxă pe stâlp

- oug 114 -supraimpozitarea tuturor sectoarelor din economie

- introducerea IRCC în contractele de credit a făcut ca românii să plătească dobânzi mai mari în 2019 şi 2020 (românii cu credite trebuie să dea în judecată PSD pentru a recupera diferenţa).

De asemenea, Cîţu susţine că România a înregistrat o inflaţie galopantă în guvernarea PSD.

"Rata inflaţiei a crescut de la 0% la 5.4%. Cea mai mare rată a inflaţiei în România din 2011 şi până acum!!! Cea mai mare rată a inflaţiei din UE aproape trei ani la rând", a precizat liberalul.

Ministrul de Finanţe mai susţine că dobânzile au crescut în vremea când PSD se afla la butoane în Palatul Victoria.

"ROBOR a crescut de la 0.7% la 3.9%. Singura ţară din UE în care au crescut dobânzile în perioada 2017-2019", a conchis Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne