Afaceristul care i-a denunţat pe Coldea şi Dumitru Dumbravă la DNA: Mi-au cerut 600.000 euro plus TVA pentru o condamnare cu suspendare

Generalul Florian Coldea, 9 februarie 2015 (Epoch Times România)
Ana Ion
23.05.2024

Cătălin Hideg, afaceristul care a depus un denunţ la DNA împotriva generalilor SRI în rezervă Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, a declarat că cei doi i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru a-i obţine doar o condamnare cu suspendare în dosarul său de corupţie instrumentat de Parchetul European.

Hideg a declarat, la Antena3, că acest contract, din care a plătit 100.000 de euro, a fost încheiat cu avocatul Doru Trăilă, relatează G4Media.

"Am avut o întâlnire cu dl Dumbravă, care mi l-a recomandat pe Doru Trăilă ca viitor avocat. Am fost la cabinetul de avocat, unde mi-au spus iniţial că vor 700.000 de euro plus TVA, i-am spus că e prea mult, el mi-a spus că aşa a primit ordine de la domnii generali dacă vor să mă ia ca şi client. Am oferit 500.000 de euro. Mi-a spus că trebuie să discute cu domnii generali.

Ulterior m-am prezentat iar la cabinet şi mi-a spus că singura variantă e 600.000 de euro plus TVA pentru contractul de asistenţă juridică. Şi am semnat acest contract.

Cu dl general Coldea m-am văzut prin vara anului 2023 la o terasă, când a venit să se vadă cu un prieten comun din Emirate. În doi ani cât am stat în control judiciar cred că au venit peste o sută de persoane care mi-au spus că doar Coldea poate să îmi rezolve problema, e singurul din România care are pârghiile necesare. Deja se vorbise despre mine cu dânsul. El a spus că ştie problema mea, cunoaşte dosarul.

Am plătit un avans de 100.000 de euro, dar problema discutată de la început era că nu am banii.", a declarat afaceristul

Întrebat ce trebuia să i se ofere de 600.000 de euro, Hideg a răspuns: "optimizarea situaţiei mele din justiţie."

"Îmi garantau că voi obţine o condamnare cu suspendare. În momentul în care am încheiat contractul cu dânşii au spus că în mod normal dacă lucrurile decurg bine, dacă judecătorul de la Tribunal care a fost studentul dlui Trăilă va da o rezoluţie pozitivă, la Curtea de Apel va fi mai simplu şi vom scădea aceşti ani (de detenţie – n.r).

Dl Dumbravă m-a primit la birou, mi-a explicat care sunt condiţiile de optimizare. Mi-au spus că trebuie să plătesc urgent restanţele la dl avocat Trăilă şi să fac rost de banii necesari pentru a plăti prejudiciul.

Dl Tocaci, dl Trailă, dl Dumbravă făceau presiuni, spuneau că Florian Coldea se supără, o să am probleme, o să îmi rezilieze contractul de asistenţă juridică. Dl Tocaci mi-a spus că 'alţii care au plătit au rezolvat, tu dacă nu plăteşti s-ar putea să ajungi la puşcărie să îţi aruncăm chiftele pe geam'", a susţinut afaceristul.

Hideg, care a fost deja condamnat la patru ani de închisoare cu executare în prima instanţă, a dat de înţeles că a depus la DNA peste 20 de înregistrări care ar proba acuzaţiile sale la adresa lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă şi Doru Trăilă.

Reamintim că Florian Coldea, Dumbravă şi Trăilă au ajuns joi la sediul DNA. Ei sunt acuzaţi de trafic de influenţă legat de cazul omului de afaceri Cătălin Hideg, condamnat în prima instanţă într-un dosar al Parchetului European pentru fraude legate de achiziţii în pandemia COVID, potrivit informaţiilor G4Media.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor