Afacerea Schweighofer, în declin. Ce lovitură a primit compania austriacă

Păduri masacrate
Păduri masacrate (Matt Cardy / Getty Images)

Problemele companiei Holzindustrie Schweighofer au ajuns, din nou, în atenţia celui mai influent ziar german, Der Spiegel, citat de România Curată.

Publicaţia germană tratează de această dată pierderea de către cel mai mare procesator de lemn din România a certificatului FSC. "Schweighofer (…) nu mai poate afirma că produsele sale de lemn ar corespunde criteriilor de sustenabilitate", notează Der Spiegel.

Acest amănunt are o importantă deosebită pentru Schweighofer, care riscă să-şi piardă clienţii săi europeni, în condiţiile în care legislaţia din Uniunea Europeană prevede sancţiuni dure nu doar pentru cei care exploatează lemnul ilegal, ci şi pentru firmele care utilizează şi/sau comercializează lemn şi produse din lemn a cărui provenienţă nu poate fi probată că ar fi legală.

"Firmei austriece Holzindustrie Schweighofer i-a fost retras certificatul FSC. Schweighofer, unul dintre cei mai mari procesatori de lemn din Europa, cu vânzări de 650 milioane de euro nu mai poate afirma că produsele sale de lemn ar corespunde criteriilor de sustenabilitate ("controlled wood" – controlul provenienţei lemnului, n. RC) ale Forest Stewardship Council (FSC). Suspendarea prestigiosului certificat, o măsură pe cât de drastică, pe atât de rar aplicată, nu vine însă pe neaşteptate", arată Der Spiegel.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.