Administraţia Obama, Democraţii loviţi de un nou seism politic: numiri în diplomaţie după donaţii către Convenţia Democrată

Noi dezvăluiri ale hackerului Guccifer 2.0 dezvăluie că guvernul american a făcut o lungă serie de numiri în diplomaţia şi administraţie după donaţii primite de către Convenţia Democrată. Dacă datele se dovedesc corecte, Partidul Democrat şi Administraţia Obama ar putea fi acuzate de crearea unui adevărat Partid-Stat.
Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)

După ce a participat la o conferinţă de securitate cibernetică din Londra, cunoscutul hacker Guccifer 2.0 a publicat peste 500 de Mb de documente, conţinând datele a peste 100 de mii de personalităţi care au donat pentru Convenţia Democrată Naţională a SUA.

Şocul a fost generat în momentul în care s-a observat că mulţi dintre cei aflaţi pe listă au primit funcţii în diplomaţia sau politica SUA după ce au făcut donaţiile respective, lucru care ridică noi semne de întrebare despre corupţia Administraţiei Obama. Funcţiile şi sinecurile primite includ poziţii importante precum cea de Ambasador SUA în Marea Britanie sau de asistent al Procurorului General al SUA.

Ca răspuns la noile acuzaţii, Convenţia Democrată a publicat un comunicat în care Rusia este incriminată pentru noile dezvăluiri, subliniind încă o dată presupuse legături pe care Donald Trump, candidatul republican la prezidenţiale, le-ar avea cu Rusia.

Lista donorilor care au primit funcţii în administraţia Obama este importantă. Exemple ar fi cel al lui Karol Manşon care a donat 865.000 USD către Convenţie, apoi a fost numită de Barack Obama pe poziţia de asistent al Procurorului General al SUA. Bruce J Oreck a donat 1.136.613 USD căpătând mai apoi postul de Ambasador în Finlanda, din 2099-2015; Crystal Nix-Hynes a donat 600.000 USD către Convenţie, apoi fiind numită de Barack Obama în funcţia de Reprezentant al SUA pe lângă Ambasadorul ONU pe probleme de Educaţie. Pe listă apare şi Jane Hartley, numită de Barack Obama Ambasador SUA în Franţa şi în Principatul Monaco, după o donaţie de 605.000 USD.

Convenţia Democrată a răspuns acuzaţiilor afirmând, marţi, prin directorul interimar Donna Brazile, că este “victima unei crime” acuzând agenţi sponsorizaţi de statul rus. Brazile a mai atras atenţia că documentele publicate sunt în curs de autentificare de către echipa legală a Convenţiei, şi că în mod frecvent „hackerii ruşi contrafac documente”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe