Acuzaţii grele din Poliţie la adresa lui Fifor: "Este timpul să recunoaşteţi că voi, politicienii, aţi eşuat!

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Florin Chirila/Epoch Times)

Politicienii trebuie să-şi asume vina pentru faptul că Poliţia Română a ajuns neputincioasă, rigidă, greoaie şi parazitată de o mare majoritate a angajaţilor obedienţi politic, susţine preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din IPJ Constanţa, Vasile Zelca, indignat de faptul că tot ceea ce se face când Poliţia nu poate interveni în sprijinul cetăţenilor este să se caute acari Păun.

În contextul în care la IPJ Vrancea s-a demarat o anchetă după ce o poliţistă i-a spus unei tinere care reclamase la 112 că a fost şicanată în trafic că nu poate să-i trimită un echipaj pe motiv că nu este niciunul disponibil, Zelca atrage atenţia că Poliţia se confruntă cu o lipsă gravă de personal şi-i transmite lui pe Fifor că, dacă dispune controale doar pentru a pedepsi Poliţia şi a face imagine politicului, mai bine pleacă acasă, căci MAI n-are nevoie de aşa miniştri.

Zelca îi mai transmite lui Fifor că, dacă vrea o Poliţie ca afară nu prin pedepse o va avea ci legiferând, organizând, dotând şi finanţând corespunzător Poliţia.

Redăm postarea poliţistului:

"Lipsa celor 15000 de poliţişti se vede şi se simte dar nu se combate decât într-un singur sens: cercetare disciplinară a celor existenţi în sistem. Ce putea face operatoarea care ştia că nu are echipaj disponibil? Să mintă? Nu. A spus adevărul şi adevărul acesta doare. De aceea operatoarea trebuie pedepsită. Echipajul care era la intervenţie trebuie pedepsit. Şeful care a întocmit planificarea trebuie pedepsit. Toată lumea trebuie pedepsită de dragul unei imagini pe care politicienii vor să o menţină cu forţa.

Ei bine, nu se mai poate domnule ministru Fifor.

Este timpul să recunoaşteţi că voi politicienii aţi eşuat! V-aţi bătut joc constant de această instituţie şi aţi acţionat cu toate pârghiile să o aduceţi la FALIMENTUL de astăzi:

- legi permisive,

- subfinanţare,

- dotare precară ( maşini noi dar în bătaie de joc- multe dar ieftine şi nedotate corespunzător, statii emisie-recepţie slabe calitativ, echipament de protecţie 1 vestă antiinjunghiere la 10 poliţişti, armament vechi, echipament calitate proastă şi nepractic-caschetă, pantofi, cravată, etc, etc, etc),

- salarizare proastă ( la venituri adăugaţi inclusiv normă de hrana şi echipament, care sunt de fapt indemnizaţii pe care orice stat din UE este obligat să le plătească şi astfel manipulaţi opinia publică că am avea salarii mari),

- sedii sub orice critică, vechi, neîntreţinute de instituţie, dar cu pretenţii să fie întreţinute de poliţişti ( curăţenie, reparaţii, zugrăvit )

- o politică dezastru în ceea ce priveşte protejarea poliţistului,

- deprofesionalizare,

- o manipulare crasă în ceea ce priveşte cuantumul pensiei, faptul că pensia ocupaţională ( aşa au toate statele membre NATO) ar fi pensie specială, preocuparea permanentă a politicului, inclusiv prin săgeţile din presă să inducă opiniei publice ideea că poliţiştii au pensii nesimţite, cu scopul clar de a le mai diminua pe viitor, ceea ce va atrage după sine lipsa de interes în a veni în acest sistem a tinerilor cu vocaţie pentru această profesie.

Toate acestea plus indiferenţa societăţii - complet fără reacţie la semnalele trase de ani de zile de sindicate, au adus Poliţia Română în acest moment în care radiografia să o arată exact aşa cum este: neputincioasă, rigidă, greoaie, cârpită, subfinanţată, demolată, demoralizată, deprofesionalizata, parazitată de o mare majoritate a angajaţilor obedienţi politic.

Nu vă convine că suntem puţini?
V-a plăcut în 2012 când aţi dat afară 10000 de poliţişti.

Nu vă convine că ieşim la pensie "prea devreme"?
Plătiţi corect experienţa care aduce după sine performanţa!

Vreţi reacţie promptă, rapidă, profesionistă la apelurile 112?
Ocupaţi cele 15000 funcţii vacante!
Redimensionaţi prin mărire schemele structurilor, subunităţilor, posturilor de poliţie. Emiteţi proceduri de acţiune la evenimente în funcţie de specificul acestora.

Vreţi profesionişti în funcţii de conducere?
Renunţaţi la instituţia împuternicirii!

Vreţi o poliţie "ca afară"?
Păi mergeţi acolo, vedeţi cum este organizată, plătită, dotată, finanţată, cum sunt legile ce procedurile de acţiune au, stabiliţi compatibilitatea cu instituţia noastră, importaţi ce este bun, legiferaţi, organizaţi, dotaţi, finanţaţi şi apoi emiteţi pretenţii.
Dacă doar veţi dispune controale exclusiv cu scopul de a pedepsi " vinovaţii" mai bine plecaţi acasă. MAI nu are nevoie de un ministru care reacţionează după ureche, în funcţie de "interesul" presei. MAI are nevoie de un ministru care să acţioneze în folosul instituţiei şi al cetăţeanului, dar să reacţioneze chirurgical, profesionist, echidistant, realist la problemele care apar. Degeaba trimiteţi corpul de control după ce v-aţi antepronunţat cu privire la vinovăţie. Obedienţii vor face verificările astfel încât să scoată vinovaţi pe cei pe care dumneavoastră i-aţi indicat ca vinovaţi. Acţionând aşa nu veţi face bine instituţiei şi nici cetăţeanului. De fapt faceţi bine la puncte electorale şi atât. Exact ca în pozele cu morţii. Ştiţi? Colegii noştrii ucişi la datorie la căpătâiul cărora voi politicienii veniţi grăbiţi, faceţi poze cu ceapa-n buzunarul de la piept ( e musai să lăcrimaţi un pic), promiteţi verzi şi uscate, marea cu sarea, luna de pe cer şi apoi.....corpul de control.
RUSINE!"