Actualul guvern al României, victorios în alegerile locale (Novinite)

Şedinţă de guvern. (www.gov.ro)
Epoch Times România
11.06.2012

La alegerile locale desfăşurate duminică, românii i-au acordat un sprijin hotărât noului guvern de stânga al premierului Victor Ponta, arată exit-poll-urile, relatează luni Novinite.

Alianţa lui Ponta, Uniunea Social-Liberală (USL), şi-a adjudecat până la 65% din totalul voturilor în unele regiuni şi peste 50% în unele oraşe mari.

Votul a fost considerat prima provocare majoră pentru noul guvern care a preluat puterea pe fondul nemulţumirii legate de măsurile de austeritate.

Sorin Oprescu, primarul în exerciţiu al Bucureştiului, susţinut de alianţa aflată la guvernare, a obţinut al doilea mandat, fiind votat de 65.8% dintre alegătorii care au participat la scrutin.

Cetăţenii români au fost chemaţi la urne pentru a alege 3187 de primari din 14.139 candidaţi pe plan naţional, 41 de preşedinţi de consilii judeţene din 368 de candidaţi, 1338 de consilieri judeţeni din 15.635 de candidaţi şi 40.311 consilieri locali din 255.276 candidaţi, notează Novinite.

Guvernul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu a căzut la sfârşitul lui aprilie. Fostul cabinet a tăiat salariile şi a crescut impozitele în încercarea de a stabiliza finanţele ţării. Totuşi, măsurile anticriză au dat o serioasă lovitură redresării economice a României, mai scrie agenţia bulgară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor