Acordul de parteneriat cu SUA nu prevede baza americane pe teritoriul afgan,spune Karzai

Preşedintele afgan, Hamid Karzai. (SHAH MARAI/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
12.03.2012

Acordul de parteneriat strategic pe termen lung cu Statele Unite, care trebuie semnat înainte de summitul NATO din mai, de la Chicago, nu prevede pentru moment baze militare americane permanente pe teritoriul afgan, a declarat duminică, la Kabul, preşedintele afgan Hamid Karzai.

"Această chestiune va fi ridicată după ce va fi analizată în mod exhaustiv prin prisma intereselor noastre", a subliniat şeful statului afgan, citat de presa locală.

Potrivit lui Karzai, "mai este nevoie de un an pentru a examina chestiunea desfăşurării de baze militare americane pe teritoriul afgan", pentru ca cele două părţi să îşi pună la punct angajamentele.

Este vorba, în special, de acordul privind gradul de implicare al SUA în Afganistan după 2014, dată până la care majoritatea trupelor străine vor părăsi ţara.

Administraţia Obama speră să semneze un documet care să permită SUA să îşi menţină prezenţa militară în Afganistan după 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor