AC Recaş va deveni AC Politehnica Timişoara

(Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images)
Bogdan Costea
30.06.2012

AC Politehnica ar putea fi noua echipei a Timişoarei. După modelul Gaz Metan Severin, echipa din Recaş ar putea fi mutată în capitala Banatului care, astfel, ar rămâne în eşalonul secund. Echipa din oraşul vinului a obţinut promovarea pe teren, dar nu are bani pentru Liga a II-a.

Noul primar al Recaşului le-a transmis conducătorilor echipei locale că nu e interesat să finanţeze echipa proaspăt promovată în Liga a II-a. "Atleticii" caută soluţii şi au confirmat discuţiile avute cu cei care se preocupă de viitorul lui Poli. AC Recaş ar urma să se mute la Timişoara după modelul Gaz Metan Severin.

Ioan Miculaş, preşedintele alb-verzilor, a spus că e mâhnit de discuţiile avute cu primarul Teodor Pavel pe tema clubului de fotbal. "Ne-a dat o veste proastă. Nu poate susţine echipa. Nici măcar la nivelul bugetului alocat până acum. Noi vom continua oricum, există varianta şi cu Insitutul Politehnic din Timişoara, a declarat Miculaş. "S-a discutat neoficial cu cei implicaţi la Poli. Marţi ei pleacă la Bucureşti şi discută cu cei de la FRF. Noi asta vrem, ca nucleul de jucători care au reuşit promovarea şi antrenorul Cosmin Petruescu să fie la Poli", a mai spus Miculaş. "Nu s-a vrut la Recaş, e o performanţă care va rămâne în istoria clubului şi oraşului. Am investit ani buni şi din propriul buzunar", a adăugat preşedintele "atleticilor".

Astfel, delegaţia timişoreană ce va pleca marţi la Bucureşti ar putea discuta cu federalii pe un model deja brevetat. Gaz Metan CFR Craiova s-a mutat la Severin, s-a numit Gaz Metan Severin, pentru că după ce a promovat să renunţe definitiv la vechea particulă şi se va numi în Liga I, CS Turnu Severin.

O bună parte din suporteri nu este însă de acord cu o fuziune şi ar prefera o echipă care să o ia de la zero, dar primarul Timişoarei, Nicolae Robu, crede că soluţia îi va mulţumi pe fani "Este vorba despre o soluţie în acord cu regulamentele în vigoare ale federaţiei, nu am cerut la conducerea federaţiei să se acorde Timişoarei un loc prin bunăvoinţă aşa cum s-a anunţat că se acordă pentru Craiova. Este o discuţie la nivel de subtilităţi tehnice pe regulamentele actuale care să ne permită să avem echipă şi ca ea să poată promova; la această echipă eu aş vrea să aducem cât mai mulţi dintre jucătorii excelenţi care au făcut performanţă în liga a doua, care au reuşit să finalizeze în condiţii extrem de vitrege situându-se pe locul întâi. O parte dintre ei sunt plecaţi, dar sunt în cantonamente cu alte echipe, dar nu au încă contracte definitivate, bătute în cuie cu acele echipe. Drept urmare, pe ei i-am putea aduce înapoi şi vreau cât mai repede să punem lucrurile la punct astfel încât ei să vadă că pot continua activitatea fotbalistică în Timişoara, în Liga a II-a cu toate şansele de a ajunge în liga întâi", a declarat Robu.

În ultimul an, aproape 30 de jucători au plecat de la Poli către alte echipe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor