A colaborat PSD cu Cambridge Analytica? Un consultant britanic vine cu informaţii noi

În timp ce Liviu Dragnea neagă faptul că partidul său ar fi colaborat cu firma acuzată că a folosit ilegal datele utilizatorilor Facebook, un consultant britanic precizează că respectiva companie ar fi putut lucra în România printr-un subcontractor.
Liviu Dragnea la Congres
Liviu Dragnea la Congres (Epoch Times)

Nu este exclus ca firma Cambridge Analytica, acuzată că a folosit ilegal datele utilizatorilor Facebook în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, să fi activat în România prin intermediul unui subcontractor, a declarat, la Digi24, consultantul britanic Rupert Wolfe Murray, în contextul în care Associated Press a relatat că respectiva companie a încercat să îl angajeze pe un consultant politic britanic pentru a lucra pentru Partidul Social-Democrat din România.

Potrivit digi24.ro, Rupert Wolfe Murray a fost contactat, în 2016, de un oficial al Cambridge Analytica, Mark Turnbull, care îi propunea să lucreze pentru PSD, în perioada campaniei electorale. Mai exact, să formeze o echipă de două persoane, să ofere sfaturi şi asistenţă pe timpul campaniei electorale, timp de două-trei luni.

„Am zic că nu lucrez pentru partide politice, mai ales în România. Am lucrat acolo 17 ani, nu vreau să-mi stric reputaţia”, şi-a motivat consultantul refuzul.

Rupert Wolfe Murray a mai relatat la Digi24 că, după izbucnirea scandalului cu colectarea de date personale, i-a scris lui Mark Turnbull şi l-a întrebat dacă, în cele din urmă, s-a mai implicat în campania electorală din România. „Şi a zis: nu, nu am lucrat sub numele Cambridge Analytica. Dar alţii au zis că ei folosesc foarte multe firme-capcană, cu alte nume. Faptul că ei nu au lucrat sub numele Cambridge Analytica nu înseamnă că nu au lucrat sub alte nume”, a declarat consultantul britanic.

Reamintim că, de partea sa, PSD a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu a lucrat şi nici nu a solicitat o colaborare cu Cambridge Analytica.

„Referitor la zvonurile vehiculate în presă privind o presupusă colaborare între Partidul Social Democrat şi SCL Cambridge Analytica, precizăm că PSD nu a lucrat cu această companie şi nici nu a solicitat o astfel de colaborare, nici în perioada alegerilor generale din 2016, nici într-o altă perioadă, înainte sau după acest scrutin electoral”, se arată într-un comunicat al PSD.

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a negat şi el miercuri că PSD a beneficiat de serviciile firmei Cambridge Analytica:

"Nici vorbă la PSD. Nici vorbă. Asta ar fi chiar culmea. Eu am înţeles că în altă parte s-a implicat", a răspuns Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne