48 de persoane au fost ucise după ce un cutremur a lovit Guatemala

O casă distrusă de cutremur, San Marcos, 200 km de Guatemala City, 8 noiembrie 2012
O casă distrusă de cutremur, San Marcos, 200 km de Guatemala City, 8 noiembrie 2012 (Johan Ordonez / AFP / Getty Images)

Guatemala a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea 7,4, care s-a soldat cu cel puţin 48 de morţi, într-o zonă muntoasă de lângă coasta Pacificului.

Cel puţin 23 de oameni sunt încă daţi dispăruţi, alţi 155 au fost răniţi şi peste 17.000 au fost afectaţi, a afirmat Preşedintele Guatemalei Otto Perez Molina, potrivit agenţiei de ştiri EFE.

Miercuri, Molina a declarat trei zile de doliu naţional pentru cei care au fost ucişi în catastrofă, spunând că ţara va fi în alertă în caz de replici.

Cutremurul a avut loc miercuri, în largul coastei de nord-vest a Guatemalei, la o adâncime de 24 km, a spus US Geological Survey.

Autorităţile din Guatemala au desfăşurat echipe de salvare pentru a-i găsi pe cei care încă sunt daţi dispăruţi, a raportat Associated Press.

"Un lucru este să auzi despre ceea ce s-a întâmplat şi cu totul altceva este să vezi", a declarat preşedintele Perez pentru AP. "Provenind din Guatemala eu simt tristeţe ... când văd mamele plângându-şi copiii pierduţi."

În oraşul San Cristobal Cucho, 10 membri ai aceleiaşi familii au murit când casa lor s-a prăbuşit îdin cauza cutremurului.

"Tot satul este în doliu deoarece o întreagă familie a fost luată de forţele naturii ale Divinităţii. Ce putem noi face?", a declarat primarul local Pedro Cardona pentru BBC

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură