200 de mii de dolari din partea SUA pentru Serviciul Vamal

Statele Unite ale Americii a oferit, la 6 martie, Serviciului Vamal, echipament tehnic în valoare de 200 de mii de dolari.
Tatiana Chiriac
07.03.2012

Statele Unite ale Americii a oferit, la 6 martie, Serviciului Vamal, echipament tehnic în valoare de 200 de mii de dolari.

Donaţia a fost făcută în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, William H. Moser.

Echipamentul tehnic oferit Serviciului vamal constă în trei scanere pentru verificarea bagajelor persoanelor ce traversează frontiera Republicii Moldova.

Potrivit Serviciului Vamal, cele trei scanere, care reprezintă sisteme de inspecţie televizate cu raze X, vor contribui la securizarea frontierei şi va fluidiza traficul de persoane în posturile vamale, prin reducerea duratei procedurii de verificare.

Deasemenea, Ambasadorul SUA, William Moser a declarat că “acest echipament va servi un important instrument de aplicare a Legii, deoarece va spori capacităţile instituţionale ale Serviciului Vamal în prevenirea, împiedicarea şi detectarea contrabandei, a traficului ilicit cu armament sau în contracararea ameninţării teroriste”.

De menţionat că donaţia scanerelor este prevăzută în cadrul Programului Controlului Exporturilor şi Securităţii Frontierelor (EXBS), finanţat de Departamentul de Stat al SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor