1900 de chinezi semnează o petiţie pentru eliberarea practicanţilor Falun Gong

Website-ul Minghui
Website-ul Minghui (Minghui.org)

Peste 1900 de chinezi din nord-estul Chinei au semnat o petiţie în care cereau eliberarea a două femei în vârstă ce au fost închise mai mulţi ani pentru că practicau Falun Gong, o practică spirituală tradiţională care a fost persecutată timp de peste 13 ani.

Cele două femei, Zhang Mingfeng şi Zhang Guizhi, despre care se crede că ar avea în jur de 60 de ani, au fost arestate după ce un miliţian sub acoperire le-a cerut un DVD care conţine informaţii despre Shen Yun Performing Arts, o companie artistică din New York, ce susţine spectacole de dans şi muzică în toată lumea şi care prezintă o cultură tradiţională chineză independentă de cea promovată de regimul comunist chinez.

După ce femeile au dat ofiţerului un DVD, mai multe maşini de poliţie au apărut din senin, ele fiind arestate, în conformitate cu site-ul Falun Gong, Minghui. Femeile au fost ulterior închise în închisoarea pentru femei din Shijiazhuang, provincia Hebei. Potrivit Minghui şi altor site-uri Falun Gong, practicantele care au fost trimise la închisoarea pentru femei Shijiazhuang au fost supuse torturii şi chiar ucise în unele cazuri.

După ce cele două femei au fost luate de poliţie, aproximativ 400 de oameni şi-au scris numele şi s-au pus amprentele pe o petiţie care a circulat în jurul oraşului, a relatat Minghui. Începând cu această săptămână, cel puţin 1889 de persoane au semnat, punându-şi amprenta pe document - un act îndrăzneţ în China comunistă, unde cei care sprijină Falun Gong pot fi vizaţi şi persecutaţi.

Unii localnici au descris-o pe Zhang Mingfeng ca fiind "o persoană de treabă", care "ajuta întotdeauna pe alţii" şi care nu merita să sufere un tratament dur. "Noi o sprijinim şi luăm atitudine pentru dreptate. Vrem ca ea să fie eliberată şi să se întoarcă acasă" a afirmat un alt localnic, în conformitate cu site-ul Minghui, care relatează deseori cazuri de tortură ale aderenţilor Falun Gong.

Minghui a declarat că oficialii locali din districtul Fenghuang din Tangshan, locul de provenienţă al celor două femei, au pus accentul pe suprimarea practicanţilor Falun Gong, cu toate acestea se pare că există un sprijin major pentru practica spirituală, localnicii fiind în dezacord cu guvernul local.

Xu Tianpeng, judecătorul care le-a condamnat pe Zhang Mingfeng şi Zhang Guizhi, a închis mai mult de 10 practicanţi Falun Gong şi nu a facut public în mod intenţionat locul şi data proceselor celor două femei în vârstă. Se pare că Xu - care se confruntă cu mai multe procese intentate de familiile practicanţilor închişi - le-a negat dreptul femeilor la un avocat şi la o apărare adecvată şi nu a informat familiile lor despre asta, după cum prevede codul legal chinez.

Pe măsură ce Zhang Mingfeng şi Zhang Guizhi depuneau mărturie în apărarea lor, Xu le-a întrerupt şi le-a condamnat ulterior la trei ani, respectiv la patru ani de închisoare, potrivit Minghui. Familiile lor nu au primit un verdict în scris, acest aspect încălcând drepturile legale.

În China, există o tendinţă în creştere ca oameni obişnuiţii să ia atitudine şi să susţină practicanţii Falun Gong.

În aprilie anul trecut, în oraşul Boutu, aproximativ 300 de săteni au semnat punându-şi amprentele pe o petiţie pentru eliberarea unui practicant Falun Gong ce a fost reţinut. Conform relatărilor, petiţia a atras atenţia Biroului Politic, al doilea organ ca importanţă din Partidul Comunist Chinez, care dictează politica internă.

Începând cu anul 1999, represiunea regimului chinez împotriva Falun Gong a afectat zeci de milioane de oameni şi s-a soldat cu moartea a mii de practicanţi, potrivit site-ului pentru drepturile omului Faluninfo.net.

Informaţii de Jack Phillips.