120 militari macedoneni au cerut să treacă la Armata Bulgariei (presă)

(photos.com)
Epoch Times România
14.08.2013

O sută douăzeci de militari macedoneni au cerut să treacă la Armata Bulgariei, scrie miercuri cotidianul sofiot 24 Ceasa, citând postul de televiziune A-1 ON de la Skopje.

Militarii au fost disponibilizaţi din forţele militare ale patriei lor. Recent, reprezentanţi ai militarilor disponibilizaţi s-au întâlnit cu ambasadorul bulgar la Skopje pentru a-l întreba dacă Sofia îi va primi.

Ministrul bulgar al apărării Anghel Naidenov a anunţat recent că în armată sunt peste 3.000 de posturi vacante, dintre care jumătate sunt destinate militarilor fără grade.

Ministerul Apărării a precizat însă că în Armata Bulgariei sunt acceptaţi numai cetăţeni bulgari. De aceea ministerul îi sfătuieşte pe militarii macedoneni să depună mai întâi o cerere pentru a obţine cetăţenia bulgară şi abia apoi să aplice pentru un post în armată. Alte condiţii care trebuie respectate de candidaţii pentru posturile de soldaţi sunt să nu aibă peste 32 de ani, să aibă cel puţin studii liceale şi cazier judiciar curat.

Partidul naţionalist bulgar VMRO i-a îndemnat pe premierul Plamen Oreşarski şi pe ministrul apărării Anghel Naidenov să intre în contact cu cei 120 de tineri macedoneni şi să facă tot posibilul ca aceştia să devină parte din Armata Bulgariei. Este o tradiţie veche ca macedoneni care au primit cetăţenie bulgară să facă parte din forţele militare ale Bulgariei, au comentat reprezentanţii partidului.

Peste 8.000 de macedoneni au primit cetăţenia bulgară în anul 2012. Locuitorii fostei republice iugoslave beneficiază de o procedură relaxată faţă de alţi străini pentru că autorităţile de la Sofia consideră că toţi macedonenii care depun cererile respective sunt de origine bulgară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor