11 oameni au murit in China posibil din cauza otetului otravit

Se crede ca otetul pastrat in butoaie de plastic, care initial au continut antigel, a ucis 11 persoane si a provocat alte 120 de imbolnaviri in regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei, a informat luni presa de stat, in ultimul scandal legat de siguranta alimentara care a lovit tara.

Potrivit agentiei de presa Xinhua, politia a afirmat ca locuitorii satului Sangzhu, de langa Hotan, in vasta regiune ce adaposteste numerosi etnici musulmani uiguri, au consumat otetul toxic sambata in timpul unui ospat de Ramadan.

Autoritatile inca ancheteaza cazul de otravire care a ucis si un copil in varsta de 6 ani.

„Ancheta initiala arata ca, inainte sa se simta rau, satenii au consumat otet din doua butoaie de plastic care odata au continut si antigel,” informeaza Xinhua, adaugand si faptul ca pana acum cauza nu a fost confirmata oficial.

In ultimii ani, China a fost afectata de scandalurile legate de siguranta alimentara si liderii comunisti se chinuie sa tina sub control dozordonatul sector alimentar in ciuda pedepselor dure si a promisiunilor repetate de a rezolva problema.

Din iulie, instantele chineze au condamnat la inchisoare cel putin 12 persoane, inclusiv o persoana care a primit o condamnare la moarte cu suspendare, pentru rolul lor in productia sau vanzarea de carne de porc contaminata cu substante chimice toxice.

Statul chinez a afirmat ca va oferi recompense oamenilor care raporteaza probleme de siguranta alimentara, precum folosirea ilegala de aditivi sau vanzarea de carne provenita de la animale care au murit de diferite boli, dar nu a precizat ce suma de bani va oferi.

In anul 2008, cel putin 6 copii au murit si altii aproape 300.000 s-au imbolnavit in urma consumului de lapte praf ce continea melamina, un compus industrial adaugat laptelui sau laptelui praf pentru a da rezultate ridicate false in ceea ce priveste continutul de proteine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe