Ziua 75. "Vrem să aprindem multe lumânări, să se vadă că suntem încă aici chiar dacă este sărbătoare"

Neobosiţi, protestatarii #rezist continuă să revină seară de seară în Piaţa Victoriei pentru a ţine aprinsă flacăra "Revoluţiei Bunului Simţ."
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pentru a 75-a seară consecutiv de când Guvernul Grindeanu a adoptat, "noaptea, ca hoţii", OUG 13, protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei, unde cer o schimbare fundamentală a modului în care se face politică în România.

Indignaţi că cei de la Putere au refuzat să îşi asume cea mai mică responsabilitate pentru mutilarea Codurilor Penale şi au ignorat cererile a 600.000 de români ieşiţi în stradă în punctul culminant al manifestărilor anti OUG 13, protestatarii cer demisia lui Grindeanu, Dragnea şi Tăriceanu şi un alt fel de a guverna şi legifera.

Pe scurt, oamenii vor ca în Parlament să se facă legi pentru bunăstarea ţării, nu pentru corupţi, vor ca prioritare să fie Sănătatea, Educaţia, infrastructura etc., nu pragul sub care abuzul în serviciu nu este infracţiune şi amnistierea celor ce au jefuit bugetul ţării. Şi, până când aceste schimbări nu se vor produce, oamenii vor continua să vină la Guvern.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Am făcut un eveniment, pe lângă faptul că în seara asta este Învierea Domnului, vom sărbători şi învierea României, pentru că noi înviem de vreo 70 de zile. Azi vrem să aprindem multe, multe lumânări, să se vadă că încă suntem aici chiar dacă este sărbătoare. Noi vom fi aici indiferent de zi şi de noapte, din punctul meu de vedere, cel puţin până când se va adopta punctul 8 din Proclamaţia de la Timişoara, cel prin care un condamnat penal nu are voie să deţină funcţii publice", a declarat o protestatară.

O altă manifestantă le cere românilor "să reacţioneze în faţa nedreptăţilor, să nu spună niciodată lasă că merge şi aşa, să ţină la integritate" şi să fie hotărâţi să facă ce trebuie pentru ţară.

"Trebuie să ţinem steagul sus!", ne spune un tânăr, determinat să stea în Piaţă "până când ajungem la un rezultat care să ne mulţumească pe toţi, nu doar promisiuni".

"Chiar dacă PSD a câştigat alegerile, sunt oameni care nu ar trebui să fie acolo şi care reprezintă nişte interese total diferite faţă de interesele poporului român", a adăugat tânărul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Fac parte dintr-o generaţie crescută cu cheia la gât, maturizată prematur şi crescută într-un spirit al obedienţei dar pe care nu l-am asimilat niciodată. Pentru mine, protestele iniţiate la începutul lui 2017 reprezintă supapa prin care generaţia mea a reuşit să îşi manifeste, în sfârşit, indignarea faţă de modalitatea în care această ţară este condusă, de atâtea zeci de ani. Este momentul "AJUNGE!". De acum trebuie să mergem înainte fără corupţie, fără non-valori, cu spirit civic, cu capul sus, pentru noi şi generaţiile copiilor noştri", a precizat un alt protestatar #rezist.