Ziua 188. "Un condamnat penal duce România spre totalitarism neocomunist"

În fruntea ţării au ajuns oameni care mint şi manipulează, oameni fără moralitate care îşi bat joc de viitorul nostru. O astfel de conducere nu este de acceptat, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Situaţia în România este mult mai gravă decât în iarnă, când a fost adoptată OUG 13. Dacă la finele lui ianuarie asistam la tentativa PSD de a elibera corupţii, acum suntem spectatorii subjugării instituţiilor statului voinţei unui singur om: Liviu Dragnea, transmit protestatarii rezist, reveniţi pentru a 188-a seară consecutiv, în Piaţa Victoriei.

Astfel, Guvernul, Parlamentul, CCR şi alte instituţii ale statului au fost "subjugate", iar cei aflaţi la putere "îşi bat joc de viitorul nostru, al tuturor", "legitimaţi de voturile a 18% dintre români. Dar şi aceşti români au votat PSD şi ALDE pentru cu totul alte măsuri decât legiferarea hoţiei, transmit protestatarii.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Un condamnat penal duce România spre totalitarism neocomunist. A subjugat Guvernul, Parlamentul, CCR-ul şi multe alte instituţii ale statului. A câştigat alegerile făcând promisiuni de care nu are de gând să se ţină, nu poate să le onoreze pentru că au fost minciuni sfruntate.

De ce să acceptăm astfel de oameni la cârma ţării? Pentru că ştiu să mintă şi să manipuleze? Pentru că nu au nici un fel de moralitate? Pentru că îşi bat joc pur şi simplu de viitorul nostru al tuturor? Pentru ce să acceptăm o astfel de conducere? Pentru că au păcălit voit 18% din cetăţenii cu drept de vot?

Nu contest votul democratic, ci modul cum a fost folosit după. Voturile astea au fost folosite pentru a da legi pentru eliberarea corupţilor, a celor care au furat de la mai bine de 23 de milioane de români. Votul nu validează hoţia. Votul primit este pentru a sluji cetăţeanul, nu pentru a-i pune alte taxe şi impozite pentru a ţine nişte incompetenţi pe salarii mari şi pensii nesimţit de mari. Nu jecmăneşti un întreg popor pentru binele unor incompetenţi. Asta se cheamă dictatură. Dragnea a dictat OUG 13 în februarie Guvernului şi acum dictează aceleaşi legi Parlamentului pentru sesiunea din septembrie. Tehnic vorbind este un dictator", transmite un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Nu doar că situaţia este mai gravă decât în iarnă, spune o protestatară, dar lucrurile se şi agravează pe zi ce trece "cu PSD-ALDE la guvernare şi cu o opoziţie practic inexistentă". În aceste condiţii, protestatara îşi exprimă speranţa că oamenii vor înţelege că este nevoie de ei şi vor ieşi, la rândul lor, în stradă.

"Serile de weekend din Piaţa Victoriei au ceva special faţă de restul zilelor din cursul săptămânii, mai ales acum în perioada concediilor. Străzile sunt pustii, parcurile şi ştrandurile sunt pline de oameni care se distrează după o săptămână de muncă. Ai crede că totul este OK, dar prezenţa noastră aici în Piaţă tocmai asta demonstrează: că situaţia este mult mai gravă decât astă-iarnă (când a fost adoptată OUG 13) şi se agravează cu fiecare zi care trece cu PSD-ALDE la guvernare şi cu o opoziţie practic inexistentă.

Cred că perseverenţa şi consecvenţa noastră va da roade. Sper ca, după terminarea concediilor, oamenii să înţeleagă că avem nevoie de ei alături de noi, că trebuie să fim mulţi ca să putem reuşi. Pe zi ce trece îmi dau seama că, de fapt, opoziţia este din ce în ce mai slabă, ceea ce, mie personal, îmi creează un sentiment de nesiguranţă, motiv pentru care protestez de 187 de zile neîntrerupt (cu mici excepţii). Aici, în Piaţă, respir libertate şi speranţă. Aici, în Piaţă, sunt nişte oameni frumoşi. Aici, în Piaţă, vreau să sărbătorim victoria noastră. Sper să nu fie prea îndepărtată!", spune protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne