Xerox închis la Universitate pentru 5 lei. Hotelul şefului ANAF încă deschis, deşi reclamat că n-a emis bon

sigla ANAF
sigla ANAF (Epoch Times România)

Un centru de copiere şi printare din Pasajul de la Universitate, din Capitală a fost închis de ANAF după ce inspectorii au găsit 5 lei în plus în gestiune, bani care nu erau justificaţi pe bonul fiscal, relatează marţi dimineaţa Gândul.info.

După ce au dat o amendă de 6000 de lei pentru cei 5 lei găsiţi în plus, inspectorii ANAF au şi închis temporar micuţa firmă din Pasajul Universităţii: "Ne-au închis pentru că au găsit un tips (n.r. ciubuc) de 5 lei. De exemplu, vine un client şi face o copiere la 70 de bani, îmi lasă 1 leu şi pleacă, şi acele tips-uri se strâng. Pentru chestia asta ne-a închis punctul de lucru din pasaj. Ne-am şi rugat de dânşii să nu ne pună şi sigiliu pentru că noi acolo avem utilajele care sunt de 10.000 de euro. Ne-am rugat cam o jumătate de oră de ei. Au un comportament de parcă ei erau stăpânii noştri." le-a relatat Radu Socaciu, reprezentantul centrului Copi & Print, reporterilor Gândul.

"Amenda este de peste 6.000 de lei. Şi cu închiderea punctului de lucru. E strigător la cer. Dacă mă prindea cu 1.000 de lei, cu 500 de lei, cu 300 de lei peste, bun, mai spuneam, nu aveam nicio justificare. Dar din moment ce noi avem copiere, unde cred că avem printre cele mai mici preţuri, vine clientul, pleacă satisfăcut şi mai lasă şi ăia 30 de bani sau 25 de bani, măruntul”, a mai declarat Socaciu.

Potrivit sursei citate, centrul de copiere de la Universitate nu este singurul închis în zonă. Alte două magazine de la metrou, unde se vindeau fructe şi produse alimentare au fost închise în urma controalele comisarilor de la ANAF.

De altfel, peste 170 de magazine şi localuri au fost închise în întreaga ţara de către agenţii Antifraudă în aceste zile. După intrarea în vigoare, de la 1 martie, a Ordonanţe de Urgenţă adoptată de Guvernul Ponta, ordonaţa ce permite sigilarea acestora pentru sume nejustificate găsite în casa de marcat, ANAF a început să închidă micile firme - magazine, restaurante, baruri, cafenele etc - găsite cu o inadvertenţă contabilă chiar şi de 3 lei.

Pe de altă, parte, merita menţionat că, nu mai demult de ieri, jurnalistul Stelian Negrea, semnala, pe contul său de Facebook, că a băut o cafea şi o apă minerală la Hotelul Internaţional din Bucureşti, deţinut de familia sefului ANAF şi nu a primit bon fiscal. Jurnalistul a sunat luni la TELVERDE ANTIFRAUDA, pentru a reclama acest fapt, consecinţa fiind că, în această dimineaţă, hotelul funcţiona în continuare, "binemersi.'

"Legea e doar pentru căţei. Hotelul şefului Fiscului unde am băut ieri o cafea şi o apă minerală fără să-mi fie emis bon fiscal este binemersi deschis în acesta dimineaţă: clienţii intră şi ies în voie iar parcarea e plină de maşini. Nici o maşină de la Antifraudă nu se afla în faţa hotelului şefului Fiscului pentru încălcarea legii deşi domnul Gelu Diaconu, şeful ANAF, ne asigura aseară că "dacă a fost făcută sesizare la Telverde, Direcţia Antifraudă va demara controlul, la fel ca în orice altă situaţie, în vederea verificării modului în care această societatea (n.r. adică firma şefului ANAF) respectă prevederile legale. Absolut toate sesizările făcute la Telverde urmează aceeaşi procedură, fără excepţie, şi toate cazurile unde s-au găsit nereguli primesc acelaşi tratament, inclusiv suspendarea activităţii. Nu există tratament preferenţial iar acţiunile care vizează întărirea disciplinei fiscale vor continua în acelaşi ritm", scria jurnalistul Stelian Negrea, pe contul său, în dimineaţa zilei de marţi.

Potrivit Hotnews, Hotelul Internaţional din Bucureşti este operat de o companie deţinută, în proporţie de 50%, de soţia şefului Fiscului, Gelu Ştefan Diaconu.

Mai multe detalii aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.