Raeţchi: Ponta i-a oferit "ministrului Picasso" Darius Vâlcov visteria publică. Trebuie să răspundă politic

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Într-o democraţie consolidată, premierul Victor Ponta, care acum este conducătorul unei lupte împotriva evaziunii fiscale, ar fi demisionat pentru susţinerea şi oferirea visteriei publice "ministrului Picasso", Darius Vâlcov, a declarat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

Liberalul consideră că Victor Ponta este total delegitimat în lupta sa cu evaziunea fiscală din patiserii şi buticuri, în condiţiile în care, în această perioadă, fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, era menţinut în Guvern şi se ocupa cu spălarea banilor din spăgi:

"Ceea ce vedem în ultimele zile probează inegalitatea absolută în faţa legii promovată de guvernul socialist Ponta. Ministrul socialist de Finanţe Vâlcov îşi proteja şi dosea, din vârful Executivului, milioanele negre, în timp ce ANAF lupta bărbăteşte cu micile magazine şi restaurante de cartier. Am aflat cum un om de afaceri din Suceava a fost nevoit să-şi închidă magazinul, pentru 30 de zile, pentru 50 de lei lipsă din casa de marcat, unui restaurant i s-a suspendat activitatea din cauza unei sume nedeclarate de 3 lei şi altuia, din Timişoara, pentru 15 lei. Sunt doar câteva exemple. Lupta împotriva evaziunii fiscale este un obiectiv esenţial pentru România şi este absolut prioritară, dar ea pare astăzi o luptă a celor bogaţi şi corupţi împotriva micilor întreprinzători lipsiţi de sprijin."

Ovidiu Raeţchi este de părere că, într-un stat normal, Victor Ponta ar fi fost obligat să-şi prezinte demisia, având în vedere că a fost informat de către structurile abilitate de problemele lu Darius Vâlcov şi şi-a asumat tranşant susţinerea acestuia.

"Potrivit DNA, Vâlcov a început să-şi ascundă comoara în momentul declanşării urmăririi penale împotriva sa, când era membru al Guvernului şi lupta vajnic cu evaziunea. Mai mult, dacă vă amintiţi, el a fost menţinut în Executiv până în momentul în care procurorii i-au cerut arestarea. Premierul nu are autoritatea şi credibilitatea de a discuta despre diminuarea evaziunii fiscale în contextul protejării "ministrului Picasso", a subliniat deputatul PNL.

În opinia acestuia, în orice stat normal, un premier care a învestit în funcţie un ministru cu probleme penale atât de flagrante – fiind informat de către structurile de siguranţă naţională că este ceva în neregulă cu el – ar trebui să-şi prezinte demisia.

"Premierul are libertatea de a-şi face echipa – chiar şi sfidând avertismentele de la servicii – dar răspunde moral şi politic pentru asta", a fost concluzia la care a ajuns Ovidiu Raeţchi.

Reamintim că procurorii DNA au descoperit, în urma unor percheziţii, nu mai puţin de 101 tablouri semnate de pictori celebri, talouri pe care se presupune că Darius Vâlcov le-a cumpărat cu banii obţinuţi din comiterea de infracţiuni. Anterior, procurorii au descoperit într-un seif lingouri de aur, un tablou de Renoir, dolari etc., care se presupune că îi aparţin lui Vâlcov.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.