Weinstein Company urmează să îşi declare falimentul

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Getty Images)

Rapoarte media americane au susţinut că procesul de căutare a unui salvator financiar al lui Weinstein Company a eşuat. Rapoartele media au adăugat că, acum, comitetul director ia în calcul un proces de falimentare sistematic pentru a reduce pagubele.

Câteva organizaţii media au raportat că, potrivit declaraţiilor de duminică noaptea ale comitetului director al lui Weinstein Company, studioul de film şi televiziune din New York intenţionează să îşi declare falimentul după ce au eşuat discuţiile pentru vânzarea acestuia.

Compania a urmărit să obţină un acord care o va scuti de faliment după ce peste 70 de femei l-au acuzat pe regizorul de film Harvey Weinstein de comportament sexual deplasat, inclusiv viol.

“Weinstein Company a fost implicată într-un proces de vânzare activă cu speranţa păstrării activelor şi locurilor de muncă. Astăzi, discuţiile s-au concluzionat fără un acord semnat”, a susţinut comitetul director într-o declaraţie preluată de diverse ziare, inclusiv San Francisco Chronicle şi Los Angeles Times.

În declaraţie se precizează că, de fapt, comitetul “nu a avut nicio alternativă decât aceea de a urmări singura opţiune viabilă pentru mări la maximum valoarea firmei, şi anume, un proces de faliment sistematic”.

Decizia a fost anunţată după ce comitetul nu a reuşit să reactiveze un acord pentru vânzarea studioului în schimbul a aproximativ 500 milioane de dolari către un grup de investitori.

Ca parte acordului, ofertanţii au promis iniţial că vor strânge cel puţin 40 milioane de dolari pentru un fond destinat compensării femeilor care l-au acuzat pe Weinstein.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe