Weinstein şi compania, daţi în judecată de statul New York pentru eşecul protejării angajaţilor în faţa hărţuirilor sexuale

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Getty Images)

Statul american New York a deschis un proces împotriva mogulului de la Hollywood căzut în dizgraţie, Harvey Weinstein, şi împotriva companiei acestuia, avertizând publicul în legătură cu fuziunile şi acordurile de afaceri propuse sau planificate cu “inculpaţii”.

Weinstein, fratele său Robert şi Weinstein Co. sunt acuzaţi - în procesul deschis duminică în Manhattan de către procurorul general Eric Schneiderman - de faptul că “au eşuat să îşi protejeze angajaţii în faţa hărţuirilor sexuale, a intimidărilor sexuale şi discriminărilor sexuale răspândite”.

De asemenea, Weinstein este acuzat că “şi-a folosit puterea într-o manieră discriminatorie din punct de vedere sexual”, “a hărţuit sexual angajaţi şi a comis agresiuni împotriva femeilor”.

Pe lângă discriminarea sexuală, plângerea de 39 de pagini conţine acuzaţii şi mai sensibile.

Statul New York îl acuză pe Weinstein că a ameninţat cu moartea unii angajaţi, lăudându-se că are legături cu serviciile secrete.

“Te voi ucide”, le-ar fi spus Weinstein acestora. “Îţi voi ucide familia”.

Weinstein Co. “a angajat un grup de femei a căror principală sarcină a fost aceea de a-l însoţi [pe Harvey Weinstein] la evenimente şi de a-i facilita cuceririle sexuale”, potrivit plângerii.

În proces nu sunt lansate niciun fel de acuzaţii penale pentru viol sau ameninţări cu moartea, citând în schimb autoritatea de reglementare a statului New York asupra fuziunilor.

În plus, procesul intervine la patru luni de la izbucnirea scandalului Weinstein, în cadrul căruia peste o sută de femei l-au acuzat pe celebrul regizor de filme de hărţuire, agresiune şi viol. Mai multe presupuse victime l-au dat deja în judecată, însă mogulul nu a fost pus sub acuzare până în prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe