Imperiul contra-atacă: Mandat de arestare pe numele actriţei care l-a acuzat pe Weinstein de viol

Actriţa americană Rose McGowan
Actriţa americană Rose McGowan (Rachel Murray/Getty Images)

Rose McGowan, actriţa americană care a pus în mişcare valul recent de acuzaţii de abuzuri sexuale de la Hollywood, este acum ţinta unui mandat de arestare privind posesie de droguri.

Acuzaţia are la bază o investigaţie a poliţiei cu privire la bunurile personale – care au fost testate pozitiv pentru narcotice – aparent uitate de McGowan într-un avion al companiei United Airlines, la aterizarea pe Aeroportul Internaţional Washington Dulles, în luna ianuarie a acestui an.

Mandatul a fost obţinut de Departamentul de Poliţie al Autorităţii Aeroporturilor din Washington în luna februarie, dar încercările de a o găsi pe actriţă au eşuat. Astfel, numele ei a fost introdus într-o bază naţională de date a forţelor de ordine.

McGowan a declarat că acuzaţiile sunt false şi urmăresc să o reducă la tăcere deoarece a refuzat să accepte o mită de la mogulul media intrat în dizgraţie Harvey Weinstein.

Actriţa a fost una dintre principalele voci împotriva hărţuirilor sexuale la Hollywood şi susţine că Weinstein a violat-o. O înţelegere în valoare de 100.000 de dolari a fost încheiată pentru un incident în 1997, dar avocatul ei susţine că actriţa a fost abordată cu o ofertă de 1 milion de dolari pentru semnarea unui contract de confidenţialitate ce ar fi împiedicat-o să mai discute ceva despre Weinstein.

McGowan nu este primul acuzator din Hollywood care se confruntă cu probleme juridice după ce a făcut acuzaţii publice. Fostul copil-actor Corey Feldman a promis de asemenea că va face tot posibilul pentru a expune problema pedofiliei de la Hollywood şi a ameninţat că va face cunoscute multe nume. La scurt timp după declaraţii, împotriva sa au fost lansate acuzaţii legate de droguri în Louisiana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură