Vultur blocat de un bulgăre de gheaţă format în penele cozii [video]

Personalul unei organizaţii din Michigan, dedicat să ajute păsările răpitoare, a topit bulgărele de gheaţă şi a eliberat pasărea.
Vultur
Vultur (Screenshot tramite video Yotube/Wings of Wonder)

Un jet de apă caldă pentru o lungă perioadă de timp a fost suficient pentru a elibera un vultur cu cap alb (Haliaeetus leucocephalus) sau acvila americană, de greutatea care îl împiedica să zboare: un bulgăre de gheaţă cât o minge, de circa 20 centimetri, care se formase în penele de la coadă, potrivit agenţiei Reuters.

(Screenshot tramite video Yotube/Wings of Wonder)

Persoanele care l-au găsit, în zona Leelanau, în Michigan (SUA), au alertat personalul unei organizaţii locale dedicate asistenţei păsărilor răpitoare, Wings of Wonder. Aceasta a intervenit imediat şi l-au ajutat să se elibereze de bulgărele de gheaţă topindu-l cu un jet de apă fierbinte.

Potrivit lui Wendi Strong, membru al consiliului de administraţie, bulgărele de gheaţă s-a format cu apa din Lacul Michigan, unde vulturul ar fi mers să-şi asigure hrana pescuind.

După ce a petrecut câteva zile recuperându-se în adăpostul organizaţiei Wings of Wonder, vulturul a fost eliberat într-o ceremonie ce a avut loc duminică, 10 februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință