Vultur blocat de un bulgăre de gheaţă format în penele cozii [video]

Personalul unei organizaţii din Michigan, dedicat să ajute păsările răpitoare, a topit bulgărele de gheaţă şi a eliberat pasărea.
Vultur
Vultur (Screenshot tramite video Yotube/Wings of Wonder)

Un jet de apă caldă pentru o lungă perioadă de timp a fost suficient pentru a elibera un vultur cu cap alb (Haliaeetus leucocephalus) sau acvila americană, de greutatea care îl împiedica să zboare: un bulgăre de gheaţă cât o minge, de circa 20 centimetri, care se formase în penele de la coadă, potrivit agenţiei Reuters.

(Screenshot tramite video Yotube/Wings of Wonder)

Persoanele care l-au găsit, în zona Leelanau, în Michigan (SUA), au alertat personalul unei organizaţii locale dedicate asistenţei păsărilor răpitoare, Wings of Wonder. Aceasta a intervenit imediat şi l-au ajutat să se elibereze de bulgărele de gheaţă topindu-l cu un jet de apă fierbinte.

Potrivit lui Wendi Strong, membru al consiliului de administraţie, bulgărele de gheaţă s-a format cu apa din Lacul Michigan, unde vulturul ar fi mers să-şi asigure hrana pescuind.

După ce a petrecut câteva zile recuperându-se în adăpostul organizaţiei Wings of Wonder, vulturul a fost eliberat într-o ceremonie ce a avut loc duminică, 10 februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură