Hoţi ingenioşi: fură un rechin din acvariu cu căruciorul pretinzând că este un copil (video)

Rechin (Heterodontus francisci) din Pacific
Rechin (Heterodontus francisci) din Pacific (Wikipedia.org)

La acvariului San Antonio Aquarium din Texas (SUA), un bărbat a luat un rechin din bazin, l-a înfăşurat într-o pătură şi l-a pus într-un cărucior. Apoi s-a îndreptat către ieşirea acvariului. Însă cei trei hoţi implicaţi în furt - doi bărbaţi şi o femeie - nu au reuşit să treacă neobservaţi.

Responsabilul centrului, Jen Spellman, a devenit suspicios atunci când a observat dâra de apă pe care căruciorul o lăsa în urmă şi i-a urmărit pe hoţi până la maşina lor, cerându-le să le poată inspecta maşina. Cei trei au refuzat, dar omul a luat notă de plăcuţa de înmatriculare şi a raportat incidentul poliţiei, care l-a identificat repede pe unul dintre răpitori şi a recuperat peştele.

Hoţii au fost surprinşi de camerele de supraveghere aflate în clădire, care au imortalizat momentul în care unul dintre complici a extras micul rechin Heterodontus francisci din bazin. Alături de el se afla un complice cu o pătură în mână. Câteva momente mai târziu, cei doi sunt surprinşi din nou de camere: au un pachet în braţe pe care îl pun într-un cărucior.

„Rechinul se află în stare bună de sănătate“, a comunicat San Antonio Aquarium, care explică în continuare că valoarea pe piaţă a animalului este de aproximativ 2.000 dolari. Acum, hoţii ingenioşi vor trebui să plătească o amendă între 750 şi 2.500 de dolari.

(captură Twitter)

Mai multe informaţii: PoliceOne.com: Police: Thieves stole shark from aquarium, smuggled it in baby stroller