Cunoaşteţi pasărea cu cei mai roşii ochi din natură? (video)

Podiceps nigricollis
Podiceps nigricollis (Print screen YouTube)

Doi nasturi roşii? Nu, sunt ochii unei păsări. Doi ochi de culoare roşu intens care hipnotizează sunt, în mod sigur, greu de întâlnit. Există totuşi o specie care ne oferă acest spectacol: Podiceps nigricollis, o pasăre din ordinul podicipediformes, cunoscută sub denumirea comună de corcodel, cu sinonimele bodârlău, cufundar, scufundaci, scufundar sau furidac.

O veţi găsi în zonele umede din Eurasia, America de Nord şi Africa în orice moment al anului, scufundându-se pentru a-şi căuta hrana. Dar atenţie, deoarece, de obicei, apare în locuri diferite de cel în care s-a scufundat!

În sezonul de reproducere, părinţii îşi transportă puii pe spate în primele zile de viaţă. Descoperiţi mai multe curiozităţi în acest clip video lansat de Fundación Aquae.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință