Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ştefan Fule, Comisar European pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate

(photos.com)
Tatiana Chiriac
05.06.2012

La întrevedere au mai participat vicepremierul Eugen Carpov, vicepremierul, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă şi Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE la Chişinău.

Premierul a mulţumit Comisarului European pentru participarea la reuniunea informală a Miniştrilor de Externe din ţările Parteneriatului Estic şi susţinerea organizării primei reuniuni în acest format în Republica Moldova.

Vlad Filat a menţionat faptul că Guvernul va continua să implementeze agenda de reforme asumată. Premierul a spus că după ce a fost ales şeful statului, situaţia politică a devenit una stabilă, ceea ce permite implementarea reformelor în termenii stabiliţi.

Oficialii au discutat şi despre situaţia economică din ţară. Prim-ministrul a menţionat că în urmă cu două săptămâni la Chişinău a fost o misiune a FMI şi au fost reevaluaţi parametrii economici.

„Din păcate, creşterea economică din acest an nu va fi la nivelul celei din ultimii doi ani, dar prognozăm totuşi o creştere de 3%. Este important însă faptul că tendinţa inflaţiei arată o scădere", a spus Vlad Filat.

În cadrul întrevederii a fost abordat şi subiectul ce vizează reglementarea conflictului transnistrean şi progresele înregistrate.

La rândul său Ştefan Fule a spus că este bucuros să revină în Republica Moldova şi să participe aici la reuniunea informală a Miniştrilor de Externe din ţările Parteneriatului Estic. El a menţionat că organizarea acestui eveniment la Chişinău demonstrează suportul oferit Republicii Moldova de partenerii internaţionali şi ţara noastră trebuie să valorifice acest sprijin.

De asemenea, Comisarul European pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate a specificat că Reuniunea Consiliului de Cooperare RM-UE din 26 iunie a.c. oferă momentul politic potrivit pentru anunţarea deciziei Comisiei privind avansarea la următoarea etapă a Dialogului în domeniul liberalizării vizelor.

Ştefan Fule a îndemnat Guvernul să continue implementarea reformelor în acelaşi ritm, apreciind progresul înregistrat de ţara noastră în ultimii doi ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor