Premierul: Acordul privind Spaţiul Aerian Comun dintre UE şi R.Moldova a fost parafat, urmând să fie semnat la sfârşitul acestei luni

Un avion F16 decoleaza de la baza din Aviano, Italia, 21 martie 2011. Forţele aliate susţin că au reuşit să impună zona de excludere aeriană deasupra Libiei. (GIUSEPPE CACACE / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
05.06.2012

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu directorul regional al Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO), Luis Fonseca De Almeida. La eveniment a mai fost prezent vicedirectorul regional ICAO, George Firican. Participanţii la întrevedere au discutat despre situaţia din domeniul aviatic şi progresele înregistrate în ultimii ani de Republica Moldova la acest capitol.

Premierul a menţionat că Acordul privind Spaţiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, a fost deja parafat şi urmează să fie semnat la sfârşitul acestei luni. Prim-ministrul a mai spus că armonizarea cadrului legislativ naţional al Republicii Moldova cu cel al Uniunii Europene va duce la îmbunătăţirea siguranţei şi calităţii serviciilor de transport aerian din Republica Moldova.

„Accederea Republicii Moldova la Spaţiul Aerian Comun al Uniunii Europene va aduce beneficii directe atât cetăţenilor noştri, cât şi întregii ramuri a transportului aerian din ţara noastră. Trebuie să le oferim cetăţenilor noştri posibilitatea de a călători în siguranţă şi la preţuri avantajoase", a menţionat Vlad Filat.

La rândul său, directorul regional al ICAO a menţionat că este o mare plăcere pentru el să viziteze Republica Moldova şi a apreciat rezultatele înregistrate în domeniul aviatic de către ţara noastră.

„Republica Moldova a înregistrat un progres foarte bun. Vă îndemnăm să continuaţi în acelaşi ritm, aveţi susţinerea noastră şi vă felicităm pentru performanţele obţinute", a spus Luis Fonseca De Almeida.

El a mai menţionat că semnarea Acordului privind Spaţiul Aerian Comun este un pas important şi va duce la dezvoltarea domeniului aviatic.

De asemenea, Luis Fonseca De Almeida a precizat că ICAO va oferi Republicii Moldova asistenţă tehnică pentru îmbunătăţirea serviciilor de transport aerian şi a siguranţei zborurilor. Totodată ICAO a încurajat crearea unei autorităţi aeronautică puternică şi independentă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor