Virusul Wuhan. Spitalele elveţiene vor fi depăşite în zece zile, potrivit ratei actuale de îmbolnăviri zilnice

(theleaders-online.com)

Sistemul de sănătate al Elveţiei s-ar putea prăbuşi până la sfârşitul lunii dacă noul coronavirus continuă să se răspândească în ritmul actual, a avertizat marţi un oficial guvernamental.

Autorităţile elveţiene au estimat că 2.650 de persoane au fost găsite infectate cu virus Wuhan şi au declarat că 19 persoane au murit. Elveţia prognozează că numărul cazurilor va creşte probabil în săptămânile următoare.

Cifrele exacte nu sunt încă disponibile. Daniel Koch, şeful diviziei de boli transmisibile a Oficiului Federal al Sănătăţii, a declarat că explozia rapidă a depăşit capacitatea statului de a înregistra noi cazuri în timp real.

Koch a îndemnat locuitorii să respecte măsurile stricte de urgenţă ordonate săptămâna aceasta, inclusiv interdicţiile pentru evenimente şi adunări.

„De persoanele infectate astăzi nu ne vom lovi decât după ​​10 zile”, a spus Koch la o conferinţă de presă. „Trebuie să ne asigurăm că rata infecţiei scade astăzi, pentru că, în caz contrar, în 10 zile (spitalele elveţiene) nu vor putea face faţă”.

Elveţia a mobilizat până la 8.000 de militari pentru a ajuta autorităţile civile şi personalul medical.

Ţara cu o populaţie de 8,6 milioane se poate bizui pe 1.000 până la 1.200 de paturi de terapie intensivă, deşi Koch a spus că există doar un personal limitat care să opereze echipamentele, cum ar fi ventilatoarele care sunt acum la mare cerere în Italia învecinată, unde au murit peste 2.100 de persoane în urma infecţiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe